Steke kantarell med fløte oppskrifter

Stekte kantareller med fløte

Stekte kantareller med fløte

Husk å skylle kantarellene godt før de stekes. Varm en stekepannemed. Kantareller har en særegen og god smak, de passer bra som tilbehør på høsten, og med litt salt, pepper og fløte, blir den kremete, smakfull, mild og god
Lam Indrefilèt med Kantareller

Lam Indrefilèt med Kantareller

Legg kantarellene tilbake i stekepannen og tilsett litt kraft og fløte. Kantarellenestekes først uten smør til de har gitt fra seg kraften
Tørking av kantareller

Tørking av kantareller

For å ha kantareller tilgjengelig ut over hele høsten og vinteren har jeg eksperimentert litt med tørking i stekeovn
Høstgryte med lam og kantareller

Høstgryte med lam og kantareller

Begynn med å ha en god klatt smør i stekepannen, la smøret bli varmt, og stek raskt kjøttet. Stek litt kjøtt av gangen, slik at stekepannen ikke blir avkjølt og kjøttet får fin farge
Pasta med kantareller

Pasta med kantareller

La dette koke et par minutter slik at fløten tykner. Det er likevel noe helt spesielt medkantarellen som gjør at den stjeler oppmerksomheten
Oppskrift på kantarell pasta

Oppskrift på kantarell pasta

Tilsett fløte gradvis, rør rundt, smak til med salt og pepper. Dryss på med hakket kruspersille og stekte kantareller
Saftig og mørt langtidsstekt lammelår

Saftig og mørt langtidsstekt lammelår

Sett inn steketermometer på lammelårets tykkeste del (pass på at den ikke treffer benet). Jeg foretrekker ovnsbakte rotgrønnsaker (oppskrift her), stekte kantarellermedfløte (oppskrift her), rørte tyttebær (oppskrift her) og hjemmelaget peppersaus (oppskrift her)
Viltgryte som varmer

Viltgryte som varmer

brunost, buljong, champignon, charlottløk, digg, finnbiff, frisk timian, god middag, gryte, hvitløk, kantareller, kosemat, lett matfløte, maisstivelse, maizenamel, mandelpoteter, matfløte, potetmos, reinkjøtt, reinskav, reinskavkjøtt, rosenkål, sesongbasert mat, tradisjonsrik mat, tyttebær, vikingmelk, viltgryte
Hjort med solbær- og bringebærsaus

Hjort med solbær- og bringebærsaus

Stek kjøttet og øs over smør og urter mens det steker. Sil av og ha i en blender sammen salt, pepper, fløte og nøttesmør
soppsuppe

soppsuppe

*Ta av skorpene av skivene og lag terninger og legg de på et stekebrett. Så har du litt kantarell,piggsopp eller lignende i fryseren så er dette suppen å lage