Steinbit har fast, saftig og velsmakende kjøtt, som holder seg godt under varmebehandling. Når jeg i tillegg får gode, stekte, men fremdeles crispy asparges surret i sprøtt bacon som tilbehør,
Torsk og steinbit er to favoritter hos meg, og begge fortjener litt ekstra godt tilbehør – både for smakens skyld, men også for å holde deg mett lengre
MandagKremet jordskokksuppe med bacon og chiliTirsdagSpicy scampi linguineOnsdagKyllinggryte med ris og chorizoTorsdagPancopanert steinbit med pannestekt persillerot og hvit saus med urterFredagInnbakte biffstrimler med ristede sesamfrøLørdagFerske vårruller med scampiSøndagKjøttkaker med brun saus og ertestuing
Dette er en veldig god oppskrift som jeg har sett mange varianter av på nettet. 500 g steinbitfilet uten skinn og bein. Asiatisk ørret med asparges bakt på grillen i folieLaks med persille og korianderSpinatsuppe med bacon og parmesan 2 personer Tidsbruk ca. 500 g steinbitfilet uten skinn og bein
Stek bacon sprøtt. Vi har akkurat kost oss med steinbit, og den steinbiten den var så god. Bruk gjerne lav varme da dette gir masse god baconfett du kan steke fisken i etterpå
Fileter av steinbit krydres etter ønske (jeg har rett og slett brukt salt og pepper), og stekes. En halv pakke smårettbacon brunes i litt smør i en annen panne
Egentlig skulle det være torsk, men jeg fant ut at jeg ville prøve meg med steinbit. Etter min søking etter noe som kunne tilfredsstille en kresen gane fant jeg en oppskrift på fiskekarbonader
g skinn og benfri filet av hvit fisk ( torsk, sei, steinbit, kveite, piggvar). Stek bacon sprøtt og legg på kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig fett