Steinalder oppskrifter

Prøver Byggryn

Prøver Byggryn

Bygg er den kornsorten som det dyrkes mest av i Norge og har vært dyrket i Skandinavia siden steinalderen
Matglede og kostholdshysteri.

Matglede og kostholdshysteri.

Du har hørt at man skal spise slik man gjorde i steinalderen, men så sjekket du opp blodtypedietten og ifølge din blodtype skal du vissnok holde deg langt unna kjøtt
Kunsten å partere et lam

Kunsten å partere et lam

Du er en som mestrer tilværelsen, overlever og bringer videre arven fra steinalderen. Halloween er en omskriving av Allehelgensdag, som igjen stammer fra den eldgamle keltiske feiringen av nyttår, i kaoset når gamle og nye ånder møtes
Helt fett i Spania

Helt fett i Spania

• Tenk på hva de spiste i steinalderen. Flere har etterlyst teksten som ble publisert i Helsemagasinet forrige utgave, her er den
Råmarinerte jomfruhummer

Råmarinerte jomfruhummer

Pill skallet av jomfruhummeren og fjern tarmen. Jomfruhummerne legges utover på et fat og smøres med sitronsaft og olje
Blir du med på en utfordring?

Blir du med på en utfordring?

millioner år siden i den paleolitiske perioden (steinalderen). En 30 dagers utfordring, også kalt Paleo challengehvor kostholdet får seg en real oppussing, og det blir bare inntatt mat som er bra for kroppen
Kyllingsalat med byggryn og eple

Kyllingsalat med byggryn og eple

Bygg er et gammelt kornslag som har vært dyrket i skandinavia helt fra steinalderen, bygg er en god jærnkilde og er rik på B-vitaminer
Røyking av mat

Røyking av mat

Metoden er kjent siden steinalderen. Røyking Røyking er en tilberednings- og konserveringsmetode for kjøtt og fisk
Kveitesodd

Kveitesodd

Kveita har vært en av våre mest edle fiskeslag helt tilbake til steinalderen, dette kan vi lese ut fra helleristningen på kysten av Trøndelag, Nordland og Troms
Tid for å nesla seg litt

Tid for å nesla seg litt

I steinalderen vart neslefiber brukt til å bøta garn. Heilt fram til bomullen kom for fullt på byrjinga av 1800-talet vart brenneneslene dyrka, hausta og spunne til garn
Sursild, øl og akevitt.

Sursild, øl og akevitt.

Sild er noe som har blitt spist her hjemme på berget siden steinalderen. Sursild, øl og akevitt er det mest julete som finnes
Byggrynsgrøt med havregryn

Byggrynsgrøt med havregryn

Byggryn har vært dyrket i Norge helt i fra steinalderen, og er en næringsrik matvare med rikt innhold av jern, vitamin B, kalium, kalsium, magnesium, selen og folat, for å nevne noen av de stoffene dette lille frøet inneholder og i tillegg rik på vannløselige kostfiber