Min mage reagerer dårlig på hvetemel, så jeg leter stadig etter gode oppskrifter på godt brød. Dette brødet var utrolig godt og en slipper å benytte noen form for maskin for å lage det, så det er utrolig enkelt og lage
Metoden gir brød med fantast. Populære poster. Thai Vårruller. Det var min datter Kristine og hennes venninne Heidi som begynte å lage vårruller hjemme hos oss
Grovt speltbrød. fint speltmel til passe deig. Her fant jeg ut at jeg gjerne kunne bruke svært lite av det fine melet og på den måten få en klisset deig, som jeg hellet/drog med slikkepott ut i to stor silikon former, da fikk jeg et meget luftig og godt brød og hadde et lite brød i en vanlig form av deigen jeg fikk til overs
Vi bruker mest hvete, men spelt, havre og rug fungerer også fint. Her hos oss baker vi ofte brød – stort sett en eller to ganger i uken – takket være denne enkle oppskriften, inspirert av Maria Skappel
Baker du med spelt blir dette lav-FODMAP, men jeg liker å inkludere litt havremel eller havregryn. Men denne oppskriften har jeg bakt med utallige ganger det siste året, og brødet blir virkelig godt
Brødet er laget med emmermel som er en gammel kornsort og en av forfedrene til spelt. Jeg har også brukt urhvete som også er speltmel som inneholder mer næring og protein enn vanlig hvete
Jeg elsker gjærbakst, et deilig fersk brød eller en mer eksotisk foccaia. Etter litt eksperimentering har jeg likevel funnet frem til noen gode erstatere, og heldigvis er speltmel noe jeg tåler ganske bra