På Far min sitt kjøkken har vi leika oss med speking i aldringspose ei stund. Inni mellom er det skuldra (altså ein del av bogen) på grisen som blir speka
På langveggen mot sør har eg framleis den gamle ventilopninga (sjølvsagt med fluenetting inni), slik at rommet også blir påverka av klimaet på Austlandet om hausten og vinteren – som normalt er bra til speking/tørking
Mye coppa (skinke) – henger til speking. Restene avjuleskinken er blitt til quiche. Glad i dyr som jeg er, og ettersom tanken på å bli vegetarianer har slått meg opptil flere ganger i mine yngre år nettopp på grunn av dette, er det godt å vite at når jeg først skal spise kjøtt, kan jeg velge å spise kjøtt fra dyr som har hatt det godt
Kunnskapen om spekingav store kjøttdelar sit i ryggmargen til Magnhild Dyrdal. Speking – første fase. Oppskrift/framgangsmåte for spekelår av hjort, fenalår og skinke
Oppskrift på spekingav hjarte frå elg, hjort, rein eller rådyr. Men speking kan vere krevjande når vær, vind, luftfukt og andre viktige forhold ikkje er med deg
Oppskrift på spansk chorizo-pølse – fersk eller til speking. I ei av salsbodene sto ei godt vaksen dame og virka passe interessert i å selje varene sine
Skinker bør ikke saltes slik at de blir hengende til speking i den varmeste årstiden, pga fluene. Dryss salt i bunnen av saltekaret og legg i skinken med svoren ned
Skinker bør ikke saltes slik at de blir hengende til speking i den varmeste årstiden, pga fluene. Ta opp skinken når den er ferdig saltet, skyll av den og legg den i vann
Skinker bør ikke saltes slik at de blir hengende til speking i den varmeste årstiden, pga fluene. Dryss salt i bunnen av saltekaret og legg i skinken med svoren ned
Skinker bør ikke saltes slik at de blir hengende til speking i den varmeste årstiden, pga fluene. Ta opp skinken når den er ferdig saltet, skyll av den og legg den i vann