Speking av skinke oppskrifter

Coppa  –  speka  svinenakke  i  aldringspose

Coppa – speka svinenakke i aldringspose

På Far min sitt kjøkken har vi leika oss med speking i aldringspose ei stund. Inni mellom er det skuldra (altså ein del av bogen) på grisen som blir speka

Spekerom og andre lure stader å tørke spekematen

På langveggen mot sør har eg framleis den gamle ventilopninga (sjølvsagt med fluenetting inni), slik at rommet også blir påverka av klimaet på Austlandet om hausten og vinteren – som normalt er bra til speking/tørking

Takk, Nasse!

Mye coppa (skinke) – henger til speking. Restene avjuleskinken er blitt til quiche. Glad i dyr som jeg er, og ettersom tanken på å bli vegetarianer har slått meg opptil flere ganger i mine yngre år nettopp på grunn av dette, er det godt å vite at når jeg først skal spise kjøtt, kan jeg velge å spise kjøtt fra dyr som har hatt det godt
Speking av hjortelår, fenalår og skinke

Speking av hjortelår, fenalår og skinke

Kunnskapen om spekingav store kjøttdelar sit i ryggmargen til Magnhild Dyrdal. Speking – første fase. Oppskrift/framgangsmåte for spekelår av hjort, fenalår og skinke

Spekepølse etter gammal metode

Magnhild Dyrdal held for tida stadig kurs i spekepølse etter gamal metode, i tillegg til kurs om spekingavskinke og fenalår
Aldri  kjedeleg  med  chorizo  på  grillen

Aldri kjedeleg med chorizo på grillen

Oppskrift på spansk chorizo-pølse – fersk eller til speking. I ei av salsbodene sto ei godt vaksen dame og virka passe interessert i å selje varene sine

Spekeskinke, tørrsalting (Oppland)

Skinker bør ikke saltes slik at de blir hengende til speking i den varmeste årstiden, pga fluene. Dryss salt i bunnen av saltekaret og legg i skinken med svoren ned

Spekeskinke, lakesalting

Skinker bør ikke saltes slik at de blir hengende til speking i den varmeste årstiden, pga fluene. Ta opp skinken når den er ferdig saltet, skyll av den og legg den i vann

Spekeskinke, tørrsalting

Skinker bør ikke saltes slik at de blir hengende til speking i den varmeste årstiden, pga fluene. Dryss salt i bunnen av saltekaret og legg i skinken med svoren ned

Spekeskinke, lakesalting (Oppland)

Skinker bør ikke saltes slik at de blir hengende til speking i den varmeste årstiden, pga fluene. Ta opp skinken når den er ferdig saltet, skyll av den og legg den i vann