Spekeskinke fløte soltørkede tomater oppskrifter

Innpakket svinefilét

Innpakket svinefilét

Legg de soltørkede tomatene, basilikum og osten oppå spekeskinken, og legg svinefileéten på toppen. Legg spekeskinken på et bakepapir
Pasta med parmaskinke

Pasta med parmaskinke

Skjær halvparten av skinken i strimlerKok pasta etter anvisning på pakken og hell av kokevannetSmelt smør i en gryte og tilsett fløten og den strimlede skinkenBland godt og rør til det nærmer seg kokepunktet - tilsett parmesanBland den kokte pastaen med sausenServer pastaen toppet med resten av skinken, raspet ost og godt med kvernet pepper
Pasta med blåmuggost, spekeskinke og soltørkede tomater

Pasta med blåmuggost, spekeskinke og soltørkede tomater

Tilsett hvitløk og de soltørkede tomatene mot slutten av steketiden. 3 porsjoner 1 pakke Westfalerskinke, i biter1/2 rødløk, i små terninger2 fedd hvitløk 6-8 soltørkedetomater, i strimlerevt. litt sort oliven i skiver 1/2 pakke norzola1/3 l fløte Spaghetti(1) Del ingrediensene opp i passelig små biter. Har du bare tørre soltørkedetomater av den typen som ikke ligger i olje, heller du litt kokende vann over dem og lar dem bløtes opp i 1 minutt før du skjærer dem opp i strimler. (4) Tilsett norzola og fløte, og kok forsiktig opp. 6-8 soltørkedetomater. 1/3 l fløte
Italiensk pai med capresetopping

Italiensk pai med capresetopping

Mos fetaosten i en bolle og bland med tomatene, parmesan, presset hvitløk, egg og fløte. Skjær tomater og mozzarella i skiver og legg lagvis oppå paien sammen med basilikum

Dette er min favorittJPizzadeig50g gjær3 dl vann1 ts salt2 ss oljeHvetemel til den blir passe fast FyllTomatsaus (Peppes pizzasaus er veldig god og fås på stort sett alle butikker)SpekeskinkeSoltørket tomat hakketMozzarella ostRødløk hakketMasse frisk basilikumEvt litt jarlsberg hvis du vil ha litt mere ostNoen små topper med pesto er også godtJLørdagLøk og oliven pai med spekeskinke og salat (4 pers)Denne paien er bare super enkel og veldig god. Passer perfekt som tilbehør til for eksempel spekemat som herJ1 pk paideig (Maizenna som du blander ut med vann eller ferdig Nå fra Tine)3 store løk og 1 bunt vårløk2 ss solsikkeoljeSort oliven (kjøp i løsvekt hvis mulig men du finner gode sorte oliven på glass ogsåJ)1 pk matfløte (hvis du vil ha et lettere alternativ så bytt ut fløten med 1 beger Cottage cheese)3 egg røres 3 dl ost (ta gjerne rester du har i kjøleskapet)Paideigen lager du enten fra en pakke Maizenna eller hvis du har dårlig tid kan du bruke Nå paideiger fra TineSkjær opp løk (her kan du variere mellom, vårløk, sjarlottløk, hvitløk, gul- og rødløk)Dette steker du olje til den blir glinsende.   Stekes som anvist på pai deig pakken – dette kan variere ut fra hvilken deig du brukerServeres sammen med spekeskinke og en avocado og tomatsalatAvocado og tomat salatKutt opp biter av 3 avocado og små cherry eller salat tomater og artisjokker Masse frisk basilikum 2 ss Balsamico sirup og 2 ss olivenolje helles forsiktig over og blandes innHer kan du egentlig bruke den salaten du vil selv - miks i vei. -)GryHandleliste uke 26 1 fiskepudding1 pk makaroni (gjerne med fullkorn)1 pk maragarin1 pose hvetemel3 l lettmelk1 pk egg1 pk griljermel1 brokkoli1 blomkål1 pk gulrøtter1 pose poteter300g røykelaks400g spaghetti3 bokser Creme Fraiche3 - 4kyllingfileter2 røde paprika2 rød løk3 gule løk1 bunt vårløk1 boks vannkastanjer1 boks bambusskudd1 pk sukkererter1 stor pk nudler (ikke liten som Mr Lee)1-2  poser wok saus1 liten flaske sweet chili sausI pk risengrynsgrøt1 bunt dill1 bunt bladpersilleI flaske olivenolje1 pk gjær1 boks pizzasaus1 pk spekeskinke1 boks soltørket tomat2 mozzarella ost1 plante basilikum1 stor hvitost (700g)1 pk paideig Sort oliven1 matfløte eller 1 beger cottage cheese3 avocado1 boks cherry tomater1 boks artisjokker1 liten flaske balsamico sirup (evt balsamico eddik) 1 fiskepudding
Den perfekte lørdagsmenyen

Den perfekte lørdagsmenyen

Fløte kokes med sitronskall, sukker og margen av en vaniljestang + stangen – kok til sukkeret har løst seg opp
7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

Spekeskinker med lite salt. God kraft inneholder flere slag kjøtt, litt sopp og tomater og kan erstatte vann og fett (fløte og rømme) i de fleste oppskrifter

Kremet blomkålsuppe med stekt spekeskinke

Kok opp suppen og jevn den med hvetemelet utrørt i kald kraft eller fløten. Et par skikkelige brødskiver må du selvfølgelig ha ved siden av - Eltefritt brød med soltørkedetomater og pesto

Matkurs med ivrige damer

Et annet fyll til kyllingen kan være pesto, jarlsbergost og spekeskinkeGrissini med spekeskinke og ruccolaSpekeskinkeGrissini Ruccola(Parmesan)AppelsinaioliSlik gjør du

Fylte kylling-fileter i fløtesaus

Rør ut buljongen i vann, tilsett fløte og smak til med sennep og soyasaus. Fløtesaus. 4 skiver mager jarlsbergost og 4 skiver spekeskinke eller westfaler. 4 skiver kokt skinke og soltørkedetomater. 2 desiliter matfløte