Mange vil nok trekke frem serinakakene som en naturlig del av de syv slag tiljul. Da er det bare til å pakke niste og forberede seg på en lang affære med sterke scener
Mine favoritter er sjokolade, lakris, nøtter, spekemat, juice, varm sjokolade, gløgg og te. Jeg elsker å gi gaver til andre, og jeg prøver å overse de såkalte gledesdreperne som synes julen er materialistisk og mener at man ikke bør gi gaver
På kvelden stod risengrynsgrøt og spekemat på menyen, før pynting av juletre. Den beste julegaven fikk vi allerede i februar, og vi er så utrolig takknemlige som har fått lov til å ha deg i livene våre i snart ett år, og for alle de fine opplevelsene og minnene vi har delt med deg allerede
I Norge blir spekemat ofte brukt til festmat - og serveres ofte tiljul selvfølgelig, men også som. Det kommer av årets første spekemat, ble hengt til tørk
Viltkjøtt og spekemat vil gjøre seg godt til dette. Tiljul fikk jeg Porsgrunns porselenskniv i gave. Jeg tror nok den vil bli et riktig godt tilbehørtil sterk mat, eller mat med kraftige smaker
Eller du kan servere grøten sammen med spekemat som «grøtpinne». Risgrøt til allergiske og intolerante barn som skal spise julegrøt/nissegrøt på skole og i barnehage
Pålegg (som regel smøreost på tube, syltetøy flaske og spekemat da det tåler romtemperatur). Vi er ikke sponset med turutstyr, men ting har blitt kjøpt inn over mange år og det står alltid turutstyr på ønskelisten vår tiljul og bursdager
Vi klarer alle å skaffe oss kjøtt, spekemat og fisk som har levd på naturlig mat. Ingrid spiser lite kjøtt, bare litt kjekjøtt nå og da- og frilandsgris tiljul
Eksempler her vil være retter med både bacon, spekemat, laks, pinnekjøtt. Som en anekdote kan det her nevnes at før framveksten av mikrobryggerier på Vinmonopolet var det (utenom tiljul) i hovedsak bock-øl og export/gull-øl som var tilgjengelig av norske sterkøl
Et øl som danser perfekt med spekemat. Kan brukes til pepperkaker og kos for å smelte julematen. Smaken lever virkelig godt opp til duften med tett på perfekt balanse mellom sødme og bitterhet