Spansk fest med spennende smakskombinasjoner. Chorizo sammen med kikerter og paprika fungerer flott så her har vi en smaksrik gryterett som fort blir en favoritt
Varm 2 ss olje eller smør i stor gryte, traktørpanne eller paellapanne. Denne nydelige retten er inspirert av tv-kokken Lorraine Pascale fra programmen «Home Cooking Made Easy»
Chili con carne er spansk betyr chili med kjøtt (oksekjøtt). Kjøttdeig, tomater, løk, ris, pasta og bønner skal ikke under noen omstendighet brukes i en gryte med chili con carne
Chorizo er en spansk spekepølse med sterk smak som gir god kraft til fiskegryta. Her har du en litt hot jambalay-inspirert fiskegryte med torsk, chorizo og reker
Røkt paprikapulver, også solgt som smoked paprika (hot/sweet), er et viktig krydder i det spanske kjøkken og er et pulver laget av røkte og tørkede paprika
"Chili con carne" betyr jo chili med kjøtt på spansk, og er vanligvis laget med oksekjøtt. Oppskriften som trolig ble brukt av amerikanske pionerer i den ville vesten besto av tørket oksekjøtt, talg, tørket chilipepper og salt som ble blandet sammen og formert til en slags murstein, og deretter tørket slik at den kunne bli kokt i en gryte på tur