Spansk bacalao oppskrifter

BACALAO i Crock-Pot ♫♪

BACALAO i Crock-Pot ♫♪

Bacalao er ett spansk ord -og betyr rett og slett. Bacalao er mest kjent i Norge, som en klippfiskrett, ofte tomatbasert med opprinnelse i Portugal
Klippfiskgryte

Klippfiskgryte

 Ordet bacalaospansk (bacalao) og portugisisk (bacalhau) betyr rett og slett torsk, og fersk, usaltet torsk omtales som bacalhau fresco
TORSK MED SKINKESKIVER

TORSK MED SKINKESKIVER

For ordens skyld, bacalao er det spanske ordet for torsk. Her er enda en oppskrift fra et spansk matblad
Klippfisk dampet i hvitvin ♪♫

Klippfisk dampet i hvitvin ♪♫

En Spansk hvitvin fra Spania, som inneholder nok syre til den salte fisken og nok fruktighet til sødmen i grønnsakene
Klippfisk Ratatouille...

Klippfisk Ratatouille...

Ordet bacalaospansk (bacalao) og portugisisk (bacalhau) betyr rett og slett torsk, og fersk, usaltet torsk omtales som bacalhau fresco
Bacalao

Bacalao

Bacalao betyr torsk på spansk og det finnes mange oppskrifter av denne retten. I Portugal sier dem at de har en oppskrift på bacalao for hver dag
Bacalao (nesten) frå Biscayabukta

Bacalao (nesten) frå Biscayabukta

Men for meg og mange andre er og blir bacalao – som eigentleg berre betyr torsk på spansk – identisk med gryteretten under

Bacalao fra Kristiansund

Finhakk hvitløk og spansk pepper. Bacalao fra Kristiansund er en flott matrett som kobler gode norske råvarer med utenlandske smakssettere
7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

Paella - spansk risrett med kylling og skalldyr. Bacalao - portugisisk gryterett. dashimarinert torsk. Under etiketten ABC-om-umami finner du generelle artikler om umami

Bacalao som i Kristiansund

Hakk spansk pepper i svært små biter. Bland sammen olje, spansk pepper, tomatpuré, hvitløk og paprika i en vid kjele

Haagensens bacalao

4 stykker spansk pepper. o Oppskrift fra Karin Haagensen, i 1993 forkvinne i Klippfiskens venner. 1 1/2 kilo klippfisk

Bacalao (Møre og Romsdal)

Ha fett i bunnen, slå på kokende vann og legg i en finhakket spansk pepper. Dette er en gammel oppskrift på bacalao fra Nordmøre, som anses for å være hjemstedet for bacalao her i landet

Livs Bacalao

hermetisk spansk pepper. Legg klippfisken i kaldt vann, 12-15 timer. Rens fisken for skinn og ben. Fyll olje og hvitvin i en kasserolle og legg lagvis fisk i passe biter, potet i tynne skiver og løk i ringer

Bacalao gryte

Bruker du frisk spansk pepper, så hakk den i små biter. Ha i tomatpuré og paprika og dryss spansk pepper over

Bacalao

den for å hindre at bacalaoen brenner seg fast. 1/8 ts spansk pepper. 600 g utvannet klippfisk, fri for skinn