Start med å sette sous vide på 49 grader og legg fiske oppi. En rask, sunn og enkel hverdagsrett som også går ned hos de minste, mye på grunn av umami og salt fra soyasmøret og den myke digge blomkålpureen
Sett sous vide ovn på 54 grader, legg kjøttet i en pose med salt, pepper og litt olje/smør. Indrefilet kan jo være ganske så kjedelige greier egentlig, så man trenger å gjøre noe ekstra med en så dyr råvare
Det var kjempeenkelt å lage sous vide i en dampovn. Her trengs ingen andre dyre sous vide maskiner. Det eneste som kan være greit å ha er en vakuum maskin
Derfor bestemte jeg meg for å gi meg i kast med å gjenskape hovedretten til mine kjære – kyllingbryst sous vide med byggkorn, asparges og grillet hjertesalat akkompagnert med en deilig, myk og syrlig saus basert på god kyllingkraft
Villkveite sous vide med ponzusasu, persillerotpure, rødbeteterninger og syltet gulrotspiral. Har du en sous vide maskin finnes det ingen bedre måte å lage kveite på spør du meg
Ved bruk av sous vide 40 grader på denne laksen så får laksen en helt perfekt konsistens mellom ikke rå og ikke ferdig, men smelter nesten på tungen. Laksen legger du i sous vide badet på 40 grader i ca 60 minutter
Utrolig spennende å sette seg mer inn i matlaging på nøyaktige temperaturer og sous vide koking. De to siste dagene har jeg og mitt kokketeam hatt gleden av å lage mat sammen med Petter Beyer
Nå er alt klart og du kan ta ut laksen fra sous vide maskinen og skjære den opp i fine biter, salte fiskebitene litt om det er behov og dandere med alle elementene på tallerken
Dette er første forsøk noensinne på kamskjell sous vide, så det gjorde også forventningene deretter. Sett sous vide badet på 54,5 grad og la kamskjellene ligge i 30 minutter