Da vil du se masse væske i bunn av bollen, og yoghurten har fått en tykk og fin konsistens. Den på bildet er laget med bringebær, men man kan fint bruke andre bær og hvis man ønsker det
halvparten av sukkeret. Bringebærsorbet. tilsettes bær. når den avkjøles. så avkjøles det litt. Trekk fløte/melk blandingen med frø skrapet ut og resten av vaniljestangen og resten av sukkeret til 60 grader,. 250 frosnebringebær. saften av en 1/2 sitron
Hvis du skal lage sorbetavbær, bør du ha helt frosnebær, ellers kan blandingen fort bli vassen. Ha appelsinjuicen i en kjele sammen med sukker og vann (hvis det blir for søtt, putt oppi mere appelsinjuice), og press all saften ut av de to limene
Smak til med melis, men husk å ta i litt fordi noe av søtsmaken forsvinner når sorbeten fryser. Smaken av vannmelon og bringebær gir skikkelig sommerfølelse
Bytt ut isdesserten med hjemmelaget sorbet laget avfrosnebær og litt søtning. Dette forsvinner enkelt i løpet av noen dager med normalt kosthold og bevegelse
eks sukrinmelis♦ pressa limesaft, valgfrittMiks sammen bær og yoghurt/kokosmelk til en klumpfri sorbêt med en stavmikser, blender eller foodprosessor, smak til med søtning og eventuelt limesaft
Frosneblåbær // Sitronsaft // Agavesirup (evt. Jeg liker en litt syrlig sorbet så jeg hadde i en del sitron og ikke så mye agave, men det er helt opp til deg
Rens jordbærene, skjær de i mindre biter og mix de med stavmixer til en purè sammen med. Den er steinhard og jeg har litt problemer med å kakke meg igjennom de frosnebærene