Skal du bake brød til jul vil jeg anbefale dette saftige smakfulle rugbrødet. Dette brødet smaker godt med ost, julepålegg og er en fulltreffer til julesilden
Tilpass melmengden etter hvert som deigen samler seg. Den kan godt være antydning til klissete. 2 dl sammalt, grov hvete. 1 dlsolsikkekjerner. 5 dl lunken væske. 9 - 9 1/2 dl hvetemel. La deigen heve til dobbel størrelse, kanskje 1 time. Sett leirgryten med lokk i kald ovn, still inn på 200 grader i 70 minutter. 2 dl sammalt, grov hvete. 1 dlsolsikkekjerner. 5 dl lunken væske. 9 - 9 1/2 dl hvetemel
Dette er et brød som passer vel så bra til middag som til frokost eller på matpakka. Brødet har også ekstra god smak fra de ristede solsikkekjernene som både er i brødet og på toppen av skorpen
Orginaloppskriften inneholdt en del sukker, så jeg har tilpasset den slik at den er helt sukkerfri. Ha brokkoli, rødløk, solsikkekjerner og rosiner i en stor (
egg eller melk til pensling. Ha i salt, sukker, havregryn og solsikkekjerner. solsikkefrø til pynt. Pensle med egg eller melk og dryss på solsikkekjerner
Jobb med deigen til den er smidig og fin. Form de til brød og legg de i smurte former. Men over til maten, deigen gir hele 3 brød, er fiberrikt og bra for fordøyelsen. * 300 g sammalt rug, fin * 300 g sammalt rug, grov * 2 dl hvetemel * 2 dl hvetekli. * 2 dlsolsikkekjerner * 2 dl linfrø. Sett den til heving et lunt sted i omlag 1 time. La brødene etterheve i 20-30 minutter til. 2 dl hvetemel. 2 dl hvetekli. 2 dlsolsikkekjerner. 2 dl linfrø
Det er jo veldig enkelt å lage knekkebrød selv, og når du først har blitt vant til disse sprø tynne godsakene så er det vanskelig å begynne med kjøpeknekkebrød igjen
Å bake brød er en god investering, ikke bare sparer du penger, men du vet hva du spiser, her er ingen kunstig tilsetning for holdbarhet og her er ikke såkanlt "farget mel"
I dag til frokost ble det scones igjen på lillemann og meg. Dryss over solsikkekjerner. ) Det er så kjapt å lage, og det skal mye til for at noe går skeis
Jeg har ennå til gode å oppleve at eltefritt ikke blir vellykket. Ofte tar jeg litt forskjellig av det jeg har i kjøkkenskapene, slik at jeg slipper å handle inn en melsort eller frø jeg ellers bruker lite av