Solsikkekjerne gram til dl oppskrifter

Rugbrød solsikkekjerner

Rugbrød solsikkekjerner

Skal du bake brød til jul vil jeg anbefale dette saftige smakfulle rugbrødet. Dette brødet smaker godt med ost, julepålegg og er en fulltreffer til julesilden
LEIRGRYTEBRØD MED SOLSIKKEKJERNER

LEIRGRYTEBRØD MED SOLSIKKEKJERNER

Tilpass melmengden etter hvert som deigen samler seg. Den kan godt være antydning til klissete. 2 dl sammalt, grov hvete. 1 dlsolsikkekjerner. 5 dl lunken væske. 9 - 9 1/2 dl hvetemel. La deigen heve til dobbel størrelse, kanskje 1 time. Sett leirgryten med lokk i kald ovn, still inn på 200 grader i 70 minutter. 2 dl sammalt, grov hvete. 1 dlsolsikkekjerner. 5 dl lunken væske. 9 - 9 1/2 dl hvetemel
Hjemmebakt brød med havregryn og solsikkekjerner

Hjemmebakt brød med havregryn og solsikkekjerner

300 gram sammalt hvete fin. 100 gram sammalt hvete grov. 100 gram sammalt rugmel fint. 100 gram fibramel. 1 dl havregryn. 1 dlsolsikkekjerner. Sett til heving på en lun plass i 45 min. 300 gram sammalt hvete fin. 100 gram sammalt hvete grov. 100 gram sammalt rugmel fint. 100 gram fibramel. 1 dl havregryn. 1 dlsolsikkekjerner
Eltefritt spelt-grytebrød med solsikkekjerner

Eltefritt spelt-grytebrød med solsikkekjerner

Dette er et brød som passer vel så bra til middag som til frokost eller på matpakka. Brødet har også ekstra god smak fra de ristede solsikkekjernene som både er i brødet og på toppen av skorpen
Grove rundstykker med solsikkekjerner

Grove rundstykker med solsikkekjerner

egg eller melk til pensling. Ha i salt, sukker, havregryn og solsikkekjerner. solsikkefrø til pynt. Pensle med egg eller melk og dryss på solsikkekjerner
Byggrynsbrød med solsikkekjerner

Byggrynsbrød med solsikkekjerner

Brødet i denne oppskriften har jeg komponert selv, men inspirasjon og tips til fremgangsmåte har jeg hentet fra Sverre Sætre sin bok
Grovbrød med solsikkekjerner og linfrø

Grovbrød med solsikkekjerner og linfrø

Jobb med deigen til den er smidig og fin. Form de til brød og legg de i smurte former. Men over til maten, deigen gir hele 3 brød, er fiberrikt og bra for fordøyelsen. * 300 g sammalt rug, fin * 300 g sammalt rug, grov * 2 dl hvetemel * 2 dl hvetekli. * 2 dlsolsikkekjerner * 2 dl linfrø. Sett den til heving et lunt sted i omlag 1 time. La brødene etterheve i 20-30 minutter til. 2 dl hvetemel. 2 dl hvetekli. 2 dlsolsikkekjerner. 2 dl linfrø
Knasende sprø knekkebrød med solsikkekjerner

Knasende sprø knekkebrød med solsikkekjerner

Det er jo veldig enkelt å lage knekkebrød selv, og når du først har blitt vant til disse sprø tynne godsakene så er det vanskelig å begynne med kjøpeknekkebrød igjen
Landbrød med rug og solsikkekjerner

Landbrød med rug og solsikkekjerner

Å bake brød er en god investering, ikke bare sparer du penger, men du vet hva du spiser, her er ingen kunstig tilsetning for holdbarhet og her er ikke såkanlt "farget mel"
Grove frokostscones med solsikkekjerner:)

Grove frokostscones med solsikkekjerner:)

I dag til frokost ble det scones igjen på lillemann og meg. Dryss over solsikkekjerner. ) Det er så kjapt å lage, og det skal mye til for at noe går skeis
Eltefrie rundstykker med havregryn og solsikkekjerner

Eltefrie rundstykker med havregryn og solsikkekjerner

Jeg har ennå til gode å oppleve at eltefritt ikke blir vellykket. Ofte tar jeg litt forskjellig av det jeg har i kjøkkenskapene, slik at jeg slipper å handle inn en melsort eller frø jeg ellers bruker lite av