Det er naturligvis ikke helt det samme som den med masse sukker og tilsetningsstoffer på kiosken, men denne vet du er sukkerfri, og laget med ferske valgfrie ingredienser
Selv er jeg generelt svak for iskrem, gjerne fløteis og softis. Så husk at ulike typer frukt og bær, samt kesam og yoghurt er for eksempel to geniale ingredienser som kan brukes når man lager is
Hjemmelaget sukkerfri softis med eller uten melk(ef og v alt. Lavkarbo sjokoladekake med kun 4 ingredienser – uten mel og sukker(gf,mf). Oreo kuler eller cake pops med kun 3 ingredienser. Proteinkremfylte kinderegg med kun 3 ingredienser(gf). Kremet sjokkopudding med kun 4 ingredienser. Supermat is med kun 4 ingredienser (gf, v)
Ha alt i en bolle og mos til du får en kremet konsistens – det får du etter noen få minutter, da endrer den seige bananmassen seg til en mer porøs og silkemyk softis
Får man litt mer oversikt over hvilek produkter som inneholder skjult sukker, og lager noe av maten fra bunnen av er det enklere og redusere sukkerinntaket – så kan man heller kose seg med en softis eller et wienerbrød uten at det vil bidra så alt for mye i “sukker regnskapet”