Visp sukker og smør til en smørkrem. Ha glasuren i en sprøytepose og sprøyt ut passende mengde på de avkjølte muffinsene (er muffinsene varme vil glasuren smelte)
Ønsker du å lage en ordentlig fin cupcake er det lurt å gå litt mer grundig til verks med en glasur av “smørkrem” eller “kremost” Her får du oppskriften på en rekke ulike glasurer til enhver smak
Visp sukker og smør til en smørkrem. Halloween nærmer seg og er du en av de som skal feire Halloween så kan det være moro å feire dagen med disse muffinsene
Glasuren lagde jeg av melis, vann og smør (en enkel smørkrem). Som du sikkert ser så er muffinsene ganske så "mini", men det kan jo også være ideelt når man ikke orker så mye etter en større middag
En deilig søt smørkrem med smak av sjokolade og vanilje og med et lite hint av kaffe. Kremen er spesialutviklet for sjokoladekaker, men egner seg også til en rekke andre bakverk sommuffins, langpannekaker, crepes og fastelavensboller
Pisk smøret og sukkeret til smørkrem, tilsettt eggene og pisk litt til. Da fikk den hvite glasuren et litt lillaskjær i seg som passer bra til blåbærmuffins
Derfor passer sukrinmelis godt til kaker og desserter som ikkje trenger steiking, som søtning i glasur, smørkrem, kalde drikker, smoothier, rørte bær, i yoghurtblandinger, som dekorasjon/pynt på kaker
Lag en smørkrem for å holde bitene sammen. De vanlige lyse muffinsene fra Rieber og Sønn/Toro er glutenfrie, og perfekt dersom det viser seg at noen er intollerante, så det ble med to pakker av denne
Jeg lager en enkel sjokoladeglasur, og hvis jeg ville så kunne jeg nok ha dandert et tykt lag av smørkrem oppå muffinsene, men jeg vil jo ikke at barna mine skal spise sin egen vekt i melis
Den er litt mindre fast enn smørkrem, og kan flyte litt ut i fasongen når du sprøyter det på. Men alt springer i hovedsak ut fra tre forskjellige glasurer eller frosting, som man så tilsetter litt ekstra i, enten det er smak eller farge
Når du synes du har en grei konsistens på glasuren vender du forsiktig inn plommesyltetøyet (som du enten kan lage puré av i blender eller med stavmikser) i smørkremen
Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Gulrot er noe av det beste man kan putte i kaker og muffins etter min mening, det gir et saftig og smakfult resultat hver eneste gang
Toppingen er en blanding av smørkrem tilsatt crème fraîche. Det er rett og slett min oppskrift på blåbærmuffinssom ble lagt ut tidligere, - bare stæsjet opp med mye konditorfarge og pynt, som seg hør og bør