Smelt smøret i en kjele og tilsett mel under omrøring og spe med melk, rør hele tiden. Bruk gjerne oppskriften på sausen og tilsett kokt makaroni, skinke og dampet brokkoli eller fisk, stekt bacon i biter og dampet brokkoli/gulerot
Stekesmør. Ferdig dampet svinestek. Andelår med epler og rosmarin, Skrei med jordskokk, epler og timian, Asiatisk gryte med hval og epler, Skinkestek og stekt kål, med epler og bacon, Laks i folie med poteter og epler, selvsagt den tradisjonelle eplekaken og den kjente, men ikke så mye brukte eplekaken Tarte Tatin ♫♪
Stekesmør. Ferdig dampet svinestek. Andelår med epler og rosmarin, Skrei med jordskokk, epler og timian, Asiatisk gryte med hval og epler, Skinkestek og stekt kål, med epler og bacon, Laks i folie med poteter og epler, selvsagt den tradisjonelle eplekaken og den kjente, men ikke så mye brukte eplekaken Tarte Tatin ♫♪
Stekesmør. Prøv gjerne denne retten med dampetkinakål. I Kina blir den som regel brukt i wok og dampet i varmretter, men i Norge er den ikke så ofte å se i varmretter
Smør inn en form med fett, enten smør eller olje. Alt sammen dampet (Fyll kjelen med bare litt vann og damp grønnsakene så ikke smaken forsvinner ut i kokevannet
Smør inn en form med fett, enten smør eller olje. Alt sammen dampet (Fyll kjelen med bare litt vann og damp grønnsakene så ikke smaken forsvinner ut i kokevannet
Stekes i smøret i en dyp stekepanne. 600 gram seifileet1 kinahvitløk2 små løk, gjerne rød og gul2 ss smør1 tomat1 boks creme fraiche1 ss tørket persille1 kilo hodekål2 dl vann2 ss smørsalt og pepperpotetergulrøtterTin fisken om den er frossen. Smak til med salt og pepperDel hodekål i båter, og damp det i smør, pepper, salt og vann i ca 5 minutter. 2 ss smør
Tørk godt av dem og stek i smør ved middels varme, dryss over litt brunt. Skjær løken i tynne ringer , finsnitt kålen, gulrot i tynne strimler og bacon
Surr løken i smør til den blir gylden, tilsett fiskekraft og la det koke ca. Pak choy er en nydelig kål med ganske sterk peppersmak, noen kaller den også for Bok Choy c",)