Små nøttekaker 2 oppskrifter

Små nøttekaker med bjørnebær

Små nøttekaker med bjørnebær

The post Smånøttekaker med bjørnebær appeared first on Vakre Hjem & Interiør. Lekre, små kaker med sprø nøttebunn og silkemyk limekrem toppet med ferske bjørnebær
Nøttekake

Nøttekake

2ts kanel. Trykk ut deigen i en kakeform som måler ca 22cm i diameter (eller evt små porsjonsformer). 2ts kanel
Nøttekaker

Nøttekaker

Deigen has i en sprøytepose med en glatt tyll og sprøytes ut på bakepapir i små runde kaker med en diameter omtrent som en 5-krone. 250 g mel. 200 g smør (romtemperert/mykt). 1/2 polynesisk vaniljestang. 1/2 ts malt kanel
Farmors nøttekaker

Farmors nøttekaker

Eller lage mange små. Nøttekaker er noe jeg og mamma har laget hver jul så lenge jeg kan huske. 200 gram hasselnøtter. Relatert 200 gram hasselnøtter
Jentekveld og treretters

Jentekveld og treretters

Smånøttekaker med bær. Kveldens bordkort var små lyskrus med initialer - fine på bordet og en liten gave som gjestene kunne ta med seg hjem etterpå
Sarah Bernhardt-konfektbiter

Sarah Bernhardt-konfektbiter

Jeg lagde små «dærter» på kakene, og satte dem i kjøleskapet. Smultringer, risboller (både med mørk og hvit sjokolade) og nøttekaker
Suksesskake med vikingmelk

Suksesskake med vikingmelk

Fremgangsmåte. Nøttekaker. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får konsistens som en tykk grøt (se tips)

Smakelig 3-retters

Smånøttekaker med bær. Rens og skjær sellerirot og potet i små biter. tilsett buljong og la det hele småkoke til grønnsakene er møre
Maqluba «opp ned» kylling | #CookForSYRIA

Maqluba «opp ned» kylling | #CookForSYRIA

Fremgangsmåte. Ta sitronskiven som du la til sides fra maqlubaen og hakk den i små biter. 1/2 ts korianderfrø, knust. 1/2 ts kardemomme. 1/2 ts kanel. 1/2 ts nellik, finmalt. 25 g kruspersille, finhakket. 250 g kikerter (nettovekt, uten lake, 1 boks). 1/2 sitron, saften. 2 fedd hvitløk. 1/2 ts salt. 4 – 5 tomater, delt i små biter. 1/2 agurk, kjernen fjernet. 1 sitronskive, hakket i små biter. 1 ts paprikakrydder, 1 ts gurkemeie, 1 ts spisskummen, 1 ts muskat, 1 ts pepper, 1/2 ts korianderfrø, 1/2 ts kardemomme, 1/2 ts kanel og 1/2 ts nellik. Del 1 blomkål i små biter og legg til sides. Varm opp en stekepanne med litt olje til medium/ høy varme og stek auberginskivene i 1 – 2 minutter på hver side og ha det over i kjelen sammen med kyllingen. Stek blomkålbitene i stekepannen i 2 – 3 minutter til den begynner å bli gyllen, ha den oppi kjelen. Finhakk 25 g kruspersille. Ha 250 g kikerter i en food processor eller food processor-delen på stavmikseren, du kan til nøds bruke en blender, men det er en del mer arbeid. Press oppi saften fra 1/2 sitron. Rens 2 fedd hvitløk og ha de oppi. Ta oppi 1/2 ts salt og fyll opp med olivenolje til du akkurat dekker over alt sammen i food processoren. Fjern kjernen på 1/2 agurk ved å dele den i to på langs og bruke en liten skje til å skrape den ut. Del 4 – 5 tomater i to, fjern stilkdelen og del de i små biter. 1/2 ts korianderfrø, knust. 1/2 ts kardemomme. 1/2 ts kanel. 1/2 ts nellik, finmalt. 25 g kruspersille, finhakket. 250 g kikerter (nettovekt, uten lake, 1 boks). 1/2 sitron, saften. 2 fedd hvitløk. 1/2 ts salt. 4 – 5 tomater, delt i små biter. 1/2 agurk, kjernen fjernet. 1 sitronskive, hakket i små biter
Mine «Must haves» på Kjøkkenet

Mine «Must haves» på Kjøkkenet

Jeg kjøper store ruller på Pals eller små ruller hos cacas. Det er superdelikat å lage nøttekaker eller moussekaker i firkantet form
Nøttekaker

Nøttekaker

Arbeid deigen godt sammen og sett små topper med en skje på papirkledd bakeplate, sett en hel nøtt på hver kake
Nøttekake med eplemos og krem

Nøttekake med eplemos og krem

no,men jeg har gjort noen små justeringer. Til en 22 cm eller 24 cm stor kakeform trenger du. 250 g malte hasselnøtter. 2 dl kremfløte. 22 cm eller. 24 cm stor kakeform trenger du. 250 g malte hasselnøtter. 2 dl kremfløte
Kongelige nøttekaker

Kongelige nøttekaker

Legg små klatter på stekebrett, beregn god avstand mellom for de flyter utover under stekingen. -) (ca 30 stk)125 g smør125 g sukker125 g brunt sukker125 g hvetemel½ ts natron1 egg100 g hakkede hasselnøtter100 g hakket mørk sjokoladePisk smør og begge sukkerslag lyst og porøst. 125 g smør. 125 g sukker. 125 g brunt sukker. 125 g hvetemel

Nøtte- og sjokoladekake med sitronkrem

6 (små) egg, 5 store egg. 2 ss sitronsaft, ferskpresset. 250 g melis. 250 g hasselnøtter (grov og finhakket). Hell røren i en 25 cm rund smurt kakeform. Lemon curd (200 gram). 230- 260 gram sukker (smak deg litt fram hvor søtt du liker sitron curd). finrevet skall og saft fra 1 1/2 sitron (obs- ikke riv det hvite, da blir det bitter smak). Pisk 2 dl kremfløte og 1 ss sukker til krem. 2 ss sitronsaft. 250 g melis. 250 g hasselnøtter. 230- 260 gram sukker. 1 1/2 sitron. 2 dl kremfløte
Panforte di Siena, skritt for skritt!

Panforte di Siena, skritt for skritt!

Forgjengeren til Panforte di Siena, denne deilige konfektkaken fra Toscana, er middelalderens honningsøtede brød tilsatt krydder og små tørkede frukter i biter
Hvordan overleve jula med matallergier

Hvordan overleve jula med matallergier

De inneholder potet, men i små mengder går den stivelsen bra. Hvis du tåler nøtter, kan du teste nøttekaker, som lages med hasselnøtter

Nøttekaker

Sett deigen i små topper på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp at to teskjeer. 200 g hasselnøtter. 2 ts potetmel. 2 egg