The post Smånøttekaker med bjørnebær appeared first on Vakre Hjem & Interiør. Lekre, små kaker med sprø nøttebunn og silkemyk limekrem toppet med ferske bjørnebær
Deigen has i en sprøytepose med en glatt tyll og sprøytes ut på bakepapir i små runde kaker med en diameter omtrent som en 5-krone. 250 g mel. 200 g smør (romtemperert/mykt). 1/2 polynesisk vaniljestang. 1/2 ts malt kanel
Overdådige, smukke, luftige og lækre smånøttekaker med jordbærskum er en fin, enkel sommerdessert. Lekre sprø nøttekaker med mykt og luftig jordbærskum
Fremgangsmåte. Ta sitronskiven som du la til sides fra maqlubaen og hakk den i små biter. 1/2 ts korianderfrø, knust. 1/2 ts kardemomme. 1/2 ts kanel. 1/2 ts nellik, finmalt. 25 g kruspersille, finhakket. 250 g kikerter (nettovekt, uten lake, 1 boks). 1/2 sitron, saften. 2 fedd hvitløk. 1/2 ts salt. 4 – 5 tomater, delt i små biter. 1/2 agurk, kjernen fjernet. 1 sitronskive, hakket i små biter. 1 ts paprikakrydder, 1 ts gurkemeie, 1 ts spisskummen, 1 ts muskat, 1 ts pepper, 1/2 ts korianderfrø, 1/2 ts kardemomme, 1/2 ts kanel og 1/2 ts nellik. Del 1 blomkål i små biter og legg til sides. Varm opp en stekepanne med litt olje til medium/ høy varme og stek auberginskivene i 1 – 2 minutter på hver side og ha det over i kjelen sammen med kyllingen. Stek blomkålbitene i stekepannen i 2 – 3 minutter til den begynner å bli gyllen, ha den oppi kjelen. Finhakk 25 g kruspersille. Ha 250 g kikerter i en food processor eller food processor-delen på stavmikseren, du kan til nøds bruke en blender, men det er en del mer arbeid. Press oppi saften fra 1/2 sitron. Rens 2 fedd hvitløk og ha de oppi. Ta oppi 1/2 ts salt og fyll opp med olivenolje til du akkurat dekker over alt sammen i food processoren. Fjern kjernen på 1/2 agurk ved å dele den i to på langs og bruke en liten skje til å skrape den ut. Del 4 – 5 tomater i to, fjern stilkdelen og del de i små biter. 1/2 ts korianderfrø, knust. 1/2 ts kardemomme. 1/2 ts kanel. 1/2 ts nellik, finmalt. 25 g kruspersille, finhakket. 250 g kikerter (nettovekt, uten lake, 1 boks). 1/2 sitron, saften. 2 fedd hvitløk. 1/2 ts salt. 4 – 5 tomater, delt i små biter. 1/2 agurk, kjernen fjernet. 1 sitronskive, hakket i små biter
no,men jeg har gjort noen små justeringer. Til en 22 cm eller 24 cm stor kakeform trenger du. 250 g malte hasselnøtter. 2 dl kremfløte. 22 cm eller. 24 cm stor kakeform trenger du. 250 g malte hasselnøtter. 2 dl kremfløte
Legg små klatter på stekebrett, beregn god avstand mellom for de flyter utover under stekingen. -) (ca 30 stk)125 g smør125 g sukker125 g brunt sukker125 g hvetemel½ ts natron1 egg100 g hakkede hasselnøtter100 g hakket mørk sjokoladePisk smør og begge sukkerslag lyst og porøst. 125 g smør. 125 g sukker. 125 g brunt sukker. 125 g hvetemel
6 (små) egg, 5 store egg. 2 ss sitronsaft, ferskpresset. 250 g melis. 250 g hasselnøtter (grov og finhakket). Hell røren i en 25 cm rund smurt kakeform. Lemon curd (200 gram). 230- 260 gram sukker (smak deg litt fram hvor søtt du liker sitron curd). finrevet skall og saft fra 1 1/2 sitron (obs- ikke riv det hvite, da blir det bitter smak). Pisk 2 dl kremfløte og 1 ss sukker til krem. 2 ss sitronsaft. 250 g melis. 250 g hasselnøtter. 230- 260 gram sukker. 1 1/2 sitron. 2 dl kremfløte
Forgjengeren til Panforte di Siena, denne deilige konfektkaken fra Toscana, er middelalderens honningsøtede brød tilsatt krydder og små tørkede frukter i biter