Denne gang laget jeg små porsjons kaker i stedet for en stor. Marengsbunner kan med fordel lages noen dager i forveien og oppbevares tildekket med litt bakepapir
Hakk daimen i små biter. 3 eggeplommer 1,5 dl Stevia Sugar 3 dl kremfløte med 27% fett 1 pk daim (2 små plater). 1,5 dl Stevia Sugar 3 dl kremfløte med 27% fett 1 pk daim (2 små plater)
Marengsbunner. 1,5 egg (eller to små). 1,5 egg (eller to små). Denne kaken ble laget for å ta bilde av,. og her har jeg fått hjelp av en fotograf til å ta bildene,
Legg marengsbunner og sjokoladekrem lagvis, og strø over hakka hasselnøtter imellom laga. Eventuelle restar ein sitt igjen med blandar ein berre med bittelitt bakekako, rører det så forsiktig inn som du klarar (her er det stor fare for at marengsen skil seg, obs obs) og så lagar ein små klattar med sjokolademarengs, ca 2-3 ss per topp som ein steiker i omnen på 130 grader i ca 30 min
fyll inn den store sirkelen du har tegnet, sprøyt små rosetter i de små. på 22 cm i diameter på det ene arket, og 15 små sirkler med 5 cm i diameter på. 15 små sirkler med
Tilsett så romtemperert smør i små biter. Hei hopp. Jeg er en stor fan av enkle hverdagskaker, og lettere “fitnesskaker”, men jeg liker også å lage mer komplekse kaker til helgekosen eller selskap
Kaka består av to marengsbunner med fyll inni som består av fløte, rømme, epler og sjokolade. Porsjonen med 3 egg syns jeg passer for to bunner á 26 cm, men her er det bare å justere oppskrifta etter hvor stor/små – eller tykk/tynn du vil ha kaka/kakene. De små bunnene på 12 cm, er ypperlig til ei lita kake til et par personer