Slik steker du tynnribbe oppskrifter

JULE RIBBE

JULE RIBBE

For meg er det ikke julaften uten ribbe med sprø svor. Det har jeg spist hvert eneste år så lenge jeg kan huske
Ribbe med julesaus

Ribbe med julesaus

Uansett bør den ligge slik en time før dusteker, slik at smakene begynner å trenge litt inn. ) De fleste ovner steker forskjellig, men denne måten er klassisk og har en tradisjon for å bli bra
Asiatisk ribbe med plommesaus

Asiatisk ribbe med plommesaus

Kok den litt inn slik at den blir tykk og blank. Mens ribba steker, kan man bare gjøre noe annet. Ribbe nå som det er sommer, tenker du kanskje
Perfekt ribbe

Perfekt ribbe

folie slik at den blir jevn og fin. Eller hvis du ønsker å snitte den opp i enda flere ruter. Jeg har brukt tynnribbe/midtribbe denne gangen
Koreansk BBQ-marinade

Koreansk BBQ-marinade

Slik gjør du. Hvis du heller vil ha en grillsaus, anbefaler jeg denne her. Her har jeg brukt grillribbe av svin, men prøv gjerne med tynnribbe, spareribs eller kanskje bibringe av okse
Ølmarinert Juleribbe.

Ølmarinert Juleribbe.

Slik gjør du. Om du er trøtt Gilde og tv-kokkenes forslag til ribbe, så kommer den optimale oppskriften her
Ribbe med hvitløk ala Hellsrøm

Ribbe med hvitløk ala Hellsrøm

Slik gjør dere. Noen ovner steker ujevnt, så det kan være en god idé å ta en titt inn i ovnen med jevne mellomrom
Ribbe med tradisjonelt tilbehør

Ribbe med tradisjonelt tilbehør

Det er viktig at det er flatt, slik at svoren steker jevnt. Del den videre i kvart og begynn å finsnitte hodekålen fra den tjukkeste delen mot den minste, når du kjenner at den begynner å bli litt ustødig snur du den på siden slik at den blir stødig igjen og fortsetter
GULLIMUNNS JULEMAT

GULLIMUNNS JULEMAT

Slik forsegler du kjøttet så det blir mørt og saftig. For meg er slike julekaker verdens beste sportsbarer til skiturer
Julepai med ribbe

Julepai med ribbe

Slik gjør du. Du trenger. Men du kommer langt med en vanlig kjøttkraft laget av buljongterninger. Jeg anbefaler alltid å forsteke paibunn i ett kvarter før den får fyll i seg – da sikrer du at paibunnen blir skikkelig gjennomstekt
Spareribs

Spareribs

Slik gjør du. Ha sitronsaften over kjøttstykkene, og bland godt, slik at alt blir dekket av litt sitron