Skreimølje oppskrift oppskrifter

Skreimølje

Skreimølje

 Mølje, skreimølje, torsk, lever og rogn.  Skreimølje. Siden jeg er gift med en Vesteråling står dette på menyen
På tide med julesilden.

På tide med julesilden.

Skreimølje. 2 glass sursild Se oppskriften over. 2 glass sursild Se oppskriften over. Det er ikke så lenge igjen til første advent
Skreiloin med bacon, rotmos og erter

Skreiloin med bacon, rotmos og erter

Skreien kan serveres på en rekke forskjellige måter, tradisjonelt er det skreimøljen som gjelder, dvs skrei med lever og rogn som du finner oppskrift på HER

Skreimølje

Kok opp 1 liter vann tilsatt salt, 1/2 dl pr. liter vann. Trekk kjelen av platen og legg i fiskeskivene. Sett kjelen over varmen igjen og kok opp

10 nordiske retter man må prøve før man dør.

Skreimølje. Bitten i Lundbua. Foto. Arve Lund. Det finnes en rekke nordiske retter man må smake før man dør. Rent faktisk mener jeg at det er et minimum når man er et dannet menneske
Fersk skrei, lever og rogn i form

Fersk skrei, lever og rogn i form

Skrei, lever og rogn, eller skreimølje som noen kaller det for er en fiskemiddag som man ser fram til hele høsten
Skrei på jomfrusaus-jakt

Skrei på jomfrusaus-jakt

Tradisjonalistane vil sjølvsagt ha skreimølje. Eg syns oppskrifta hevar seg eit par hakk med litt finhakka, steikt bacon (aller helst heimelagd) med lettfreste strimlar av gulrot og purreløk til

En ekte rockekokk

Så mine gjester blir heller i Risvær og koser seg rundt bordet vårt hvor vi serverer skreimølje på den gamle tradisjonelle måten
Torsk med pesto og ovnsstekte søtpoteter

Torsk med pesto og ovnsstekte søtpoteter

I denne perioden er det derfor vanlig å servere skreimølje som er torsk med lever og rogn. Her får dere en ny oppskrift på skrei/ torsk (fritt valg hva dere velger)
Skuld' torsken os feile...

Skuld' torsken os feile...

Selvsagt har vi mye annet godt å sette på bordet, men årets første skreimølje er et høydepunkt. hva havde vi da

Skreimølje på tradisjonelt vis

1. Kok opp 2 dl vann tilsatt 2 ts salt, 1 ts eddik og 5-6 pepperkorn. 2. Ha i lever, hel eller i biter, og la den ligge og trekke i 20 minutter

Skreimølje

Koking av lever. Før leveren kokes må den renses for hinner. Hinnene kan lett dras av. Leveren kan kokes hel eller i biter