Skank oppskrifter

Skank, alt annet en skanky

Skank, alt annet en skanky

  En av disse råvarene er skanken, det være seg  svin eller lam. Skank er den nederste delen av leggen på låret eller bogen, og er et kjøttprodukt som på grunn av mye bindevev ofte kan oppfates som seigt
Lammeskank i leirgryte (Römertopf)

Lammeskank i leirgryte (Römertopf)

I dag lager vi middag med lammeskank, smakfullt og deilig kjøtt som trenger litt ekstra tid og oppmerksomhet før det blir et fabelaktig middag
Nydelige lammeskanker

Nydelige lammeskanker

Brun skankene godt i en varm jerngryte eller tykkbunnet gryte. Ta de ferdigbrunede skankene ut av gryten, tilsett grønnsakene og litt smør
Rødvinsbraisserte lammeskanker

Rødvinsbraisserte lammeskanker

Lammeskanker er den nederste delen av låret på lammet. Får du ikke tak i lammeskanker, kan du bruke tykke skiver lammebog
Lammeskank med rotgrønnsaker

Lammeskank med rotgrønnsaker

Når vi har lammesesong er honningglaserte lammeskanker en nydelig delikatesse som passer til fest og feiring
Lammeskank i ovn med rotgrønnsaker

Lammeskank i ovn med rotgrønnsaker

Braisert lammeskank er en smaksbombe og det er enkelt å tilberede. Lammeskanker er også en grei gjestemat da du slipper å stå over gryten rett før og etter at gjestene er kommet og du kan sette gryten rett på bordet
Pulled pork i butterdeig

Pulled pork i butterdeig

(Den som vil kan jo alternativt både langkoke en skank el. Denne retten skulle egentlig hett kanin i butterdeig – det spiste jeg nettopp når vi hadde en vårtur til Paris, kjempegodt

Ølbraiserte lammeskanker

Brun lammeskankene godt på alle sider. Legg lammeskankene tilbake i gryten og hell over øl og kraft. Løft skankene over på fat og hold dem varme