Skalldyrkraft av reker oppskrifter

Skalldyrkraft av krabbe eller reker

Skalldyrkraft av krabbe eller reker

Skalldyrkraft er helt fantastisk. Det er ikke vanskelig å lage sin egen kraft, så lenge man har rekeskall (eller krabbeskall) og litt tid å avse
Skalldyrkraft/suppe

Skalldyrkraft/suppe

I dag har jeg lagd kraft på skallet og restene avreker. Som du kan lage gode supper og sauser av. Spar på restene etter en skalldyrmiddag, det være seg reker/kreps/hummer osv for å bruke det som base til en god skalldyrkraft
Skalldyrkraft

Skalldyrkraft

1 kg skall avreker hummer, krabbe eller sjøkreps. 1 kg skall avreker hummer, krabbe eller sjøkreps

Superenkel skalldyrkraft!

Jeg bruker ca like mye kaldt vann som jeg har volum av rekeskall. Liker du ferske reker. Superenkel skalldyrkraft
"Killer Cajun" reker

"Killer Cajun" reker

Kylling- og skalldyrkraft has i kjelen. Det hele smakes til med havsalt. Hovedingrediensen i denne retten er tigerreker, feilaktig markedsført og solgt som Scampi i norske butikker, men bevares retten kan også tilberedes med sjøkreps (Scampi) dersom matbudsjettet tillater det
Nydelig Fiskesuppe...

Nydelig Fiskesuppe...

Start med å rense rekene (jeg kjøper gjerne frosne) og lag skalldyrkraft. Server med litt godt nybakt lavkarbobrød
Kremet skalldyrsuppe

Kremet skalldyrsuppe

Jeg var litt usikker på om oppskrift skulle publiseres, da jeg “har juksa litt” og fått fatt i ei flaske Toro skalldyrkraft
Forloren hummersalat

Forloren hummersalat

Anrett salat, avokado, grapefruktfileter, appelsinfileter og reker pent på tallerkener. Avkjøl kraften
Kremet skalldyrsuppe

Kremet skalldyrsuppe

Ha over skalldyrkraften og kok inn. Har dere reker og andre skalldyr en kveld, hvorfor ikke lage en kraft av restene, som kan bli til saus eller suppe
Fiskeform med reker

Fiskeform med reker

Hold av noen reker til pynt. Hell av vannet og mos dem. Pynt med resten av rekene, sitronbåter og dill ved servering
Scampi tails, er dette reker?

Scampi tails, er dette reker?

Hodet og klørne blir kokt inn til en god skalldyrkraft, bare halene skal brukes. I Norge har oppdrettsrekebransjen nemlig tatt den norske sjøkrepsens italienske og engelske navn, og satt det på oppdrettsreker
Skalldyrsuppe på rekekraft

Skalldyrsuppe på rekekraft

fiskesuppe med skalldyrkraft. blanding av rekeskall og reker. lage min variant av rekekraft, som vanlig basert på å trylle frem synergisk umami
Hjertegodt fra havet

Hjertegodt fra havet

Essensen er skjell og ferske(rå) reker, masse hvitløk og en god skalldyr- eller fiskekraft. Av en eller annen merkelig grunn føler mange at det ikke er så lett å variere med fisk, men hvem sa at alt skal være fisk
Fiskesuppe...

Fiskesuppe...

Start med å rense rekene (jeg kjøper gjerne frosne) og lag skalldyrkraft. Server med litt godt nybakt lavkarbobrød

Noen nyttige tips og kraftkoking…

Hønsekraft er en billig og god allrounder som er anvendelig til utrolig mye, okse-, lamme-, fiske- og skalldyrkraft er også greit å ha

Bouillabaisse

Ristet brød smaker godt ved siden av. blåskjell/reker/muslinger. 7 dl fiskekraft, skalldyrkraft eller grønnsakkraft

Jambalaya

av trekketiden). ( Reker tilsettes mot slutten. av. spekeskinke i strimler, stekt scampi ev rensede reker og finstrimlet vårløk