Sjøkreps suppe oppskrifter

Sjøkreps bisque

Sjøkreps bisque

Nå har jeg gjort den kun som en suppe, men det gjorde seg å få på plass noen nye bilder også. Det er ikke greit å få tak i levende, eller ukokt sjøkreps, så ferdig kokte ble benyttet
Tom Yum (Thai sur-sterk suppe)

Tom Yum (Thai sur-sterk suppe)

På bildet til venstre er serveres suppen sammen med glassnudler, krabbeklær og sjøkreps. Tom Yum er en sur-sterk suppe fra nord-østlige Thailand, Isann, og er en Thailands nasjonalretter sammen med Som Tom (papaya salat)
Tom Yum suppe med kreps og torsk

Tom Yum suppe med kreps og torsk

Torsk i stykker, sjøkreps og nudler gjør suppen til et komplett måltid. Torsk og sjøkreps er levert av Son Brygge og de andre ingrediensene får du kjøpt på Matland i Moss
Salat med sjøkreps

Salat med sjøkreps

(ta vare på hode, kjør og skallet, frys det ned og kok suppe på det senere). Salat med sjøkreps, litt luksus i hverdagen
Kremet fisk og skalldyrsuppe med kokos, ingefær og koriander

Kremet fisk og skalldyrsuppe med kokos, ingefær og koriander

Bruk, gjerne laks og breiflabb, skalldyr, evt reker, blåskjell sjøkreps, kongekrabbe, krabbeklør. Reker blir seige og harde når de varmes opp igjen, men hvis du vil skrelle rekene og bare bruke skallet til suppebasen så går det bra, men når du tar av hodet så ta bare av hodeskallet med øynene og de hodene som er mørke, de lyse hodene kan du ta med, de misfarger ikke og gir mere smak, bare skall alene blir lite smak
Fiskesuppe

Fiskesuppe

Fiskesuppe smaker alltid godt. Fiske suppe er enkelt og raskt å lage, pluss at det er kjempe sunt. Denne fiskesuppen fant jeg hos Godfisk, opplysningskontoret for fisk og sjømat, og er så tett oppi Son Brygge sin egen oppskrift jeg kan anta at man kommer
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Sjøkreps. En kjent og kjær fiskesuppe fra det franske kjøkken, en suppe som det finnes mange varianter av, en suppe der du kan bruke fantasien og det som du får tak i av ingredienser og det er mat med lite kalorier og karbo
Skalldyrbord med hjemmelaget urtesmør.

Skalldyrbord med hjemmelaget urtesmør.

Ha sjøkrepsen oppi vannet mens det foss koker.  Kraften kan du enten ha som en saus over sjømaten, eller du kan fryse den ned og bruke den i supper og diverse gryter utover høsten
Fiskesuppe på slettvar

Fiskesuppe på slettvar

Eller kanskje en sjøkreps. Jeg elsker suppe, og fiskesuppe står høyt i kurs. Denne kokte jeg lenge og den ble veldig fin og smakte mye og konsentrert
Evensens Bouillabaisse

Evensens Bouillabaisse

Til slutt legger du i sjøkreps, slik at de blir varme, og deretter muslingene. Legg fisk og skalldyr på dyptallerkener og hell supperkraften over
Passato di fave con scampi

Passato di fave con scampi

Slå opp suppen i boller og legg sjøkreps i suppen. Skrell sjøkrepsene. Sil suppen gjennom en sil. 8 sjøkreps eller kongereker

Sjøkrepsbisque

Så siles suppen. Ta sjøkrepsen ut av skallet. Du skal nå ha en god liter rødbrun suppe som smaker himmelsk
Skalldyrsbisque

Skalldyrsbisque

Før suppen serveres tilsettes de nypillede rekene og sjøkrepsen og koker med et par minutter. Rekene og sjøkrepsen pilles
Bornholmsk fiskesuppe

Bornholmsk fiskesuppe

Så kommer vi til sjøkrepsene. Sil suppen over i en stor bolle. Sil suppen og ta ut blåskjellene. Det ser fint ut til slutt i suppen