Sei loins oppskrifter

Tradisjonell lutefisk

Tørrfisken som brukes, er rundfisk eller råskjær vanligvis av torsk, lange, brosme eller sei. Iår skulle det bli romjul før jeg endelig fikk somlet meg til å lage lutefisk
Fish and chips

Fish and chips

Jeg kjøpte det fineste stykke på seien som kalles for loins, den er beinfri, skinnfri og kommer fra "ryggen" på fisken
Marokkansk fisketagine

Marokkansk fisketagine

en stor klype safrantråder1 ts malt kanel1 ts malt koriander (tørket)1 ts malt spisskummen1 ts malt gurkemeie--- 1 boks hakkede tomater, 400 g4 dl fiskebuljong (vann+1 terning til 1/2 l)2 ss sukker1 ts malt pepper 4 fine loins/stykker hvit fisk av torsk/lange/sei eller annen fisk---20 grønne, stenfrie olivensitronskiver---3 dl couscous 1/4 ts salt1 ss oljeSafrantråder. Med 4 flotte loins av selvfisket lange

Bacalao

- har du tilgang på klippfisk av sei så blir bacalaoen, om mulig enda bedre. 1 kg utvannet klippfisk helst loins