Det vil si at jeg kjører ingredienser som hvitløk, chili (sambal oelek), ingefær, paprika osv fra glass som tåler å stå lenge i kjøleskapet og er supre å ha med på reise, i båten og på hytta
villreker, hvitløk, persille, chili, og ingefær. Og et par skiver fersk ingefær. La de opptinte villrekene steke med i olivenoljen, hvor hvitløk, persille og chili har fått putre med
et ingefær. Varm olje, tilsett sennepsfrø og når de freser ha i hvitløk. På grunn av det rike sjølivet langs kysten, er det deilige retter med fisk og scampi
I gode venners lag kom vi inn på kålstuing, som jo er fantastisk godt, og med tinet scampi og masse kål, litt ekstra muskat og ingefær ble en noe uvant kombinasjon dagens middagsresultat
Ha i foodprocessor/blender/stavmikser, sammen med koriander, kafirlimeblader, tomatpurè, grillet paprika, chili (med eller uten frø, frø gir sterkere curry) skrellet ingefær i biter, hvitløk hakket, olivenolje, fiskesaus, sesaolje og soyasaus
Skrell og rasp ingefær, bland ingefær sammen med saften fra en lime. Jeg brukte en red/rød chili curry i dag, men den leveres i mange forskjellige utgaver
Denne gangen har vi valgt en litt asiatisk vri, med soyasaus, sweet-chili saus, lime og ingefær. Bland alt, press over lime, finhakk chili-oghvitløk og ha blandingen over svinefiletene – la de marinere i noen timer før steking
Grønnsaker og thaikomboen hvitløk-ingefær-lime-chili er knallgodt med scampi. Foruten et lass med nydelige grønnsaker, består denne retten av en fantastisk saus, som jeg fikk frem ved å mikse de klassiske thaismakene lime, chili, fersk ingefær og hvitløk, sammen med litt Peking Duck Sauce
Alt du trenger å gjøre er å grovhakke scampiene og blande sammen med finhakkede urter, chili, hvitløk, ingefær, harissa, smakfulle grønnsaker og litt glassnudler