Rør inn risgrøt tilriskremen har fått ønsket konsistens. På flatbygda i Hedmark er det mange, som spiser risengrynsgrøt med sukker, kanel og meierismør til formiddagsmat på juleaften og restene blir brukt i desserten
Dekk til med plastfolie og sett riskremen i kjøleskapet fram til den skal serveres. Nå er det sikkert mange små som gleder seg til jul, og det er ganske så travle tider for de voksne som skal forberede alt i tide før jul
Til rød saus. Til “riskrem”. Ha halvtinte bringebær i en foodprosessor eller blender og kjør til en mos. Sett riskremen i kjøleskapet mens du lager den røde sausen
Du kan gjerne lage desserten på forhånd, men vent med å ha sausen over til rett før servering. Ha avkjølt riskrem og avkjølt bringebærsaus/ coulis over på fine glass og server straks
) Men jeg rekommenderar/anbefaler virkelig å servere min hjemmelagde sås/saustil istedenfor utblandet saft, det setter nemlig virkelig prikken over i’en
Bland inn grøten og server med rød saus eller rørte bær. Riskrem er noe de aller fleste har kjennskap til og en tradisjon etter julemiddagen i mange hjem
Riskrem er en naturlig del av jula og siden familien til Henrik har som tradisjon å ha multekrem på juleaften, tar vi riskremen siste søndagen i advent istedenfor
La det koke et par minutter, avkjøl og kjør i food processor eller med stavmikser til en glatt saus. Slik blir riskremen enda bedre – Ris a la mande Rød sausKok opp jordbær, vann og melis