Opphavet tilplommesausoppskriften kommer fra Lise Finckenhagen. Vel, da min kjære mann gravde fram en ribbe fra fryseren her om dagen var jeg ganske kjapp til å spørre om den kunne tilberedes på et mindre tradisjonelt vis
Brun saustilribben er heller ikke noe som har vært en ting som har blitt servert i min barndom og i grunn noe jeg først har blitt kjent med i voksen alder
Dette gir en god smak på kraften, som skal brukes tilsaus. Jeg serverte ribba med kokte poteter, en smakfull kålrotstappe, som du finner oppskrift på her, noen svisker og en nydelig saus, som jeg kokte på kraften som var igjen i Crock-Pot kjelen
Saus. Lot den stå slik i kjøleskapet til neste dag. Så hadde jeg perfekt ribbe, med sprøtt og godt svor. 3 ss smør3 ss mel (brunes)Tilsett vann og kraft tilsausSmaktil med pepper&salt
Øs over saus og stek videre tilsausen er en tjukk, sirupsaktig masse. Brenning av sausen skjedde hos meg, jeg trodde jeg kunne lage salat imens, men da ble sausen litt for brun
Du kan også bruke sjyen fra stekingen som saus. Jeg spiser gjerne masse ribbe lenge før jul, og den eneste grunnen til at jeg ikke spiser det hele året er vel egentlig tilgjengelighet