Hell litt vann i formen som kjøttet er stekt i og sil det over i en liten kasserolle, varm det opp og server det som saustil kjøttet, vil du ha en tykkere saus kan du røre ut en ts maizenna i litt vann og tilsette i kraften og gi det et oppkok
Kjøttet kokes, og smaker godt med en jevnet purre-og gulrotsaustil. Vi saltbakte noen morenepoteter til, fine runde, små poteter som har vokst i morenejord i Vestfold – herlige og møre ble de, og kjøttet – det falt av beinet – mørt som bare det
Jevn sausen med maisennamel ut rørt i kaldt vann, og smak til med litt pepper og eventuelt salt, soyasausen inneholder mye salt -så smak på sausen først
Foruten et lass med nydelige grønnsaker, består denne retten av en fantastisk saus, som jeg fikk frem ved å mikse de klassiske thaismakene lime, chili, fersk ingefær og hvitløk, sammen med litt Peking Duck Sauce
Her finner du oppskrift på både kalkunen, stuffingen/fyllet, tranebærsaus og fløtesaus. Kutt ingrediensene i små biterSurr selleri, eple, løk og sopp i smørTilsett de tørkede urteneStek bacon i en stekepanneBland sammen grønnsaker, bacon og brød, og krydre med salt og pepper
Ferdig bearnaise saus (Vi brukte en ny Kiwi har tatt inn som jeg ikke husker navnet på. Har du noen ønsker eller tilbakemeldinger er det bare å tak kontakt
Tilsett fløte og smak til med soyasaus og eventuelt litt salt hvis nødvendig. Sous-vide er en måte å tilberede mat, der maten vakuumpakkes og varmebehandles i emballasjen
Jeg kunne klart meg lenge med bare kjøttet, men tilsetter du perfekte poteter og en digg saus (og kanskje til og med litt grønt i et lite hjørne av tallerkenen) så trenger man nesten ikke noe mer i livet