Saus og tilbehør for andebryst oppskrifter

Provencalsk andebryst med honning- og pærepoteter

Provencalsk andebryst med honning- og pærepoteter

Jeg synes egentlig ikke det er nødvendig med saus til denne retten fordi potetene avgir litt væske. En enkel og grei «saus» er rett og slett å koke ut pannen med litt vin tilsatt honning og smake til med salt og pepper og gjerne en ss smør
Andebryst med kirsebærsaus

Andebryst med kirsebærsaus

Ha salt og pepper i sausen og hell på konjakken, som er oppvarmet på forhånd. Skinnsiden på andebrystene rutes og pensles med vineddik
EPLE OG LØKKOMPOTT

EPLE OG LØKKOMPOTT

Andebryst er jo ikke hverdagsmat, så jeg har prøvd det ut som tilbehør til svinekoteletter, kjøttkaker(uten brun saus) og lammekoteletter
Andebryst med sur/søtt tilbehør

Andebryst med sur/søtt tilbehør

Denne kompotten skal også fungere som saus. La det hele koke inn til en kompot og smak til med salt, pepper og litt mere portvin hvis det blir for tørt
Andebryst i honningsennep

Andebryst i honningsennep

Kanskje et litt uvanlig valg av vin til andebrystet, men syren og fedmen i vinen balanserte fint ut den syrlige og noe fete sausen, samt erte- og maistilbehøret
Rekecocktail og andebryst

Rekecocktail og andebryst

Legg salat, reker og saus lagvis i et stort glass. Smak til med Worcestershiresausen. Men med små variasjoner av tilbehør
Helstekt and er alltid godt!

Helstekt and er alltid godt!

Jeg bruker ikke alt fettet fra en and til andemiddagen, men fryser gjerne det som er igjen etter jeg har laget saus og poteter – det kan da brukes senere, enten for å gi god smak til sauser eller for å lage utrolig gode poteter