Sashimi tilbehør oppskrifter

Sashimi

Sashimi

Vanlig tilbehør er wasabi, syltet ingefær og soyasaus. Sashimi er en japansk matrett som består av rå fisk eller andre sjødyr
PERFEKT TILBEHØR TIL GRILLMATEN

PERFEKT TILBEHØR TIL GRILLMATEN

Den er fast følge til både sashimi av laks, lakseburgere eller taco med laks. Denne salaten er det perfekte tilbehøret til grillmaten
Asparges med sashimi og appelsindressing

Asparges med sashimi og appelsindressing

Bruksområdene er jo utallige, både som tilbehør og som selvstendig rett. Når jeg lager sashimi bruker jeg alltid salmalaks eller tilsvarende, synes det er enklest siden jeg da slipper å fryse inn laksen før bruk
MAKRELLKAKER - GODE FISKEKAKER

MAKRELLKAKER - GODE FISKEKAKER

Makrell inneholder mye inosinat som gjør den spesielt godt egnet i kraftbaserte fiskesupper der det er mye fri glutamat, som sashimi,sammen med tomater og ikke minst på grillen
3 mettende salater

3 mettende salater

En dag frister kanskje kylling, en annen vil jeg ha røkelaks eller sashimi. En salat trenger jo ikke bare fungere som tilbehør
Jentekveld og treretters

Jentekveld og treretters

Sashimi med tilbehør. Sashimisaus. Her kommer menyen fra lørdagens jentetreff - en treretters som iallfall falt i smak hos mine gjester ♥
Mat for muskler!

Mat for muskler!

Sashimi er lett å lage og smaker kjempegodt. Quinoa er kjempegodt som tilbehør til middagsretter eller i salat
Marinert  hvalsashimi med

Marinert hvalsashimi med

Som tilbehør er det veldig godt med en saus laget av revet pepperrot og rømme, og litt frisk salat. På Tustna får jeg tak i utmerket hvalkjøtt fra en lokal leverandør, og dette kjøttet er så mørt og så delikat at det egner seg utmerket som sashimi eller carpaccio, dvs
MARINERT MAKRELL (shime saba)

MARINERT MAKRELL (shime saba)

som sashimi med samme slags tilbehør som til sushi. sushi med marinert makrell. Makrell er høyt skattet i det japanske kjøkken og egner seg veldig godt til sushi
MAKRELL - TIPS TIL RETTER

MAKRELL - TIPS TIL RETTER

Bak makrell med bacalao-tilbehør i ovnen. Bruk makrellkaker som hamburger med tilbehør. Bruk den lettsaltet i dashi (10 minutter) som sashimi
Ukemeny uke 44 – 27.10.-2.11.

Ukemeny uke 44 – 27.10.-2.11.

Lag litt forskjellige makiruller og skjær opp fisk som sashimi (husk å fryse fisken først hvis den er fersk) Hvis du ikke vil lage alt selv kan du jo kjøpe ferdig sushi, men lage tilbehøret selv i alle fall
Dagen derpå med Biff Tartar

Dagen derpå med Biff Tartar

Min forkjærlighet for rå mat gjelder like mye for fisk, og sashimi er gjenganger på middagsbordet. Wasabimajones smakte helt himmelsk til og blir herved fast tilbehør i all fremtid
Matcha, Miso og Mozuku – japansk matferie

Matcha, Miso og Mozuku – japansk matferie

Fersk hvit fisk, servert som Sashimi, en bolle med klebrig ris, en slags peanøtt-saus, samt vårløk og sesam garnityr
Festmiddag med norske råvarer ♫♫

Festmiddag med norske råvarer ♫♫

Sashimi av norsk laks med musserende i glasset ♫Indrefilet av rein fra Røros med nydelig tilbehør og fransk bordeaux ♫Panna cotta, som smelter på tungen med en fløyelsmyk multepuré ♫
Sushi: Ura Maki på 1-2-3

Sushi: Ura Maki på 1-2-3

Har bredere strimler til sashimi. Så skjærer man opp ønsket tilbehør i sushien. Som tilbehør brukes soyasaus, wasabi og sultet ingefær