Sashimi er en japansk matrett som vanligvis består av rå fisk. Oppskrift på laksSashimi(Til 2 personer, eller som forrett til 6 pers. SalmalaksSkjærlaksen i tynne (0,5 cm) skiverDressing. 25 ml (0,25 dl) soya saus1/2 finhakket rød chili1/2 ts koriander krydderSaften av 2 limebåterEn håndfull hasselnøtter kuttes grovt og ristes i panne med litt olje og 1/2 ts sukker1 granateple, del opp og skrap ut frøene (kun frøene skal brukes)Syltet ingefær (fra Lille Asia / Meny)Limebåter til pyntKoriander blader til pyntLegg lakseskivene på et fat
Vi brukte Salma. Legg laks på fat. Sashimi600 g laks av sashimi kvalitet. 1 granatepleEn bunt reddikerSoyasausWashabiFinskjør laks på skrå i tynne skiver. 600 g laks
Skviser litt lime i soyasausen før jeg dypper fisken i, men kan gjerne skvise over laksen, bare pass på at du gjør det rett før du spiser ellers blir fisken "kokt"
Det er viktig med god kvalitet på laksen, så valget mitt stod mellom Frøya og Salma, så da holdbarhetsdatoen var lengre på Frøya sine fileter, falt valget på den denne gangen
Jeg hadde em stor backloin av Salmalaks som var på vei til å nå datostemplingen, og syntes ikke at den var fersk nok til å bruke til sashimi slik jeg pleier
Fisken blir lagt på etter steking, lager du tynne skiver og legger de på akkurat når du tar den ut blir de såvidt gjennomtrukket,lager du litt tykkere skiver, eller venter litt med å legge dem på får du "sashimi kvalitet" på pizzaen,jeg foretrekker den siste, men her velger du selv