Sashimi salma laks oppskrifter

Laks Sashimi

Laks Sashimi

Sashimi er en japansk matrett som vanligvis består av rå fisk. Oppskrift på laksSashimi(Til 2 personer, eller som forrett til 6 pers. SalmalaksSkjærlaksen i tynne (0,5 cm) skiverDressing. 25 ml (0,25 dl) soya saus1/2 finhakket rød chili1/2 ts koriander krydderSaften av 2 limebåterEn håndfull hasselnøtter kuttes grovt og ristes i panne med litt olje og 1/2 ts sukker1 granateple, del opp og skrap ut frøene (kun frøene skal brukes)Syltet ingefær (fra Lille Asia / Meny)Limebåter til pyntKoriander blader til pyntLegg lakseskivene på et fat
Forrett- laks sashimi med granite og granateple

Forrett- laks sashimi med granite og granateple

Vi brukte Salma. Legg laks på fat. Sashimi600 g laks av sashimi kvalitet. 1 granatepleEn bunt reddikerSoyasausWashabiFinskjør laks på skrå i tynne skiver. 600 g laks

Sashimi av Salma, med glassnudler

Skviser litt lime i soyasausen før jeg dypper fisken i, men kan gjerne skvise over laksen, bare pass på at du gjør det rett før du spiser ellers blir fisken "kokt"

SALMA sashimi

Anrett sashimi skivene på et fat og dryss over litt maldonsalt. Skjær tynne skiver av SALMA. 400 g SALMAlaks
Sashimi med mangosalat og soyasaus

Sashimi med mangosalat og soyasaus

Det er viktig med god kvalitet på laksen, så valget mitt stod mellom Frøya og Salma, så da holdbarhetsdatoen var lengre på Frøya sine fileter, falt valget på den denne gangen
Sashimi med frisk eplemix

Sashimi med frisk eplemix

salma med frisk og syrlig salat av eple, rødløk, gressløk, limesaft og olivenolje. Hell litt av dressingen fra eplemixen over laksen

Sashimi med ponzu saus

Skjær SALMA i tynne skiver. Anrett lakseskivene på fat og dryss vårløk, ingefær og koriander over. 600 g Salmalaks
Sashimi med pepperrotdipp i potetlompe

Sashimi med pepperrotdipp i potetlompe

Et stykke salmalaks dekkes med brunt sukker, salt, blandet krydder av pepper, nellik og stjerneanis, revet appelsinskall og finhakket dill
Sashimi med ponzusaus

Sashimi med ponzusaus

Salmalaks. Sashimi er super sommermat, her har jeg en oppskrift på ponzusaus som er knallgod til sashimi

Husmorsushi – Sashimi med Fullkornris!

Salmalaks. Server laks ilag med ris og gjerne litt avocado og vanlig soaysaus attåt. Du ruller salmalaksen i sesamfrø, og kutter opp laksen i skiver
Laksepatè

Laksepatè

Jeg hadde em stor backloin av Salmalaks som var på vei til å nå datostemplingen, og syntes ikke at den var fersk nok til å bruke til sashimi slik jeg pleier
Pitapizza med rå salma-laks....

Pitapizza med rå salma-laks....

Fisken blir lagt på etter steking, lager du tynne skiver og legger de på akkurat når du tar den ut blir de såvidt gjennomtrukket,lager du litt tykkere skiver, eller venter litt med å legge dem på får du "sashimi kvalitet" på pizzaen,jeg foretrekker den siste, men her velger du selv
Salma sashimi

Salma sashimi

SLIK LAGER DU SASHIMI AV SALMALAKSSALMA skal være kjøleskapskald når du skal lage sashimi. Oppskriften er funnet på salma