Sashimi er en japansk matrett, som består av fersk rå sjømat skåret i tynne skiver. Kostholdet i desember er for mange fylt med ribbe, sylte, lutefisk med en haug med bacon, kaker fylt med sukker og fett
Alle skulle ha med seg litt mat hver, og mitt bidrag ble sashimimedmangosalat og soyasaus. Det er viktig med god kvalitet på laksen, så valget mitt stod mellom Frøya og Salma, så da holdbarhetsdatoen var lengre på Frøya sine fileter, falt valget på den denne gangen
Spar noe vårløk til å pynte sashimienmed. Begynn med å lage Ponzusaus. Putt dette oppi en skål, men legg noe av chilien til side slik at du kan ha den over i mango- og avokadosalaten
Hell over to spiseskjeer med sushisu og løs opp risen med en gaffel. ¼ mango. LAKS SASHIMI. Du former best risballer med fuktige, nyvaskede hender for å unngå at risen kleber seg fast i hendene
Hvis du vil prøve andre utgaver av sashimimed laks, så kan du lage denne, med avokado eller en. Sashimi er en japansk matrett, som består av fersk rå sjømat skåret i tynne skiver
Maki sushi med Crabsticks og chili, Maki sushi med hvalkjøtt og mango og Nigiri sushi med hvalkjøtt. I moderne hvalfangst er båtene utstyrt med så gode kjøleanlegg, og kjøttet går så raskt til lands for vakumering og innfrysing, at det hvalkjøttet du finner frysedisken i butikken må regnes som ypperste kvalitet
Sashimimed tilbehør. Sashimisaus. Kveldens bordkort var små lyskrus med initialer - fine på bordet og en liten gave som gjestene kunne ta med seg hjem etterpå
Kutt deretter opp grønnsakene som mango, avakado, salat, vårløk, rødløk i fine størrelser og tilsett litt sesamfrø og korianderblader og en skvis med sitron
Sashimi av norsk laks med musserende i glasset ♫Indrefilet av rein fra Røros med nydelig tilbehør og fransk bordeaux ♫Panna cotta, som smelter på tungen med en fløyelsmyk multepuré ♫