Ha i alt det sammalte melet og rug. Tilsett siktet spelt til deigen er jevn og slipper bollen. 5 dl sammaltspelt. ca 3 dl siktet spelt. 5 dl sammaltspelt. ca 3 dl siktet spelt
350 g sammaltspeltmel. 350 g sammaltspeltmel. Jeg har tidligere snakket varmt og kjært om ølpizza som har blitt en sikker favoritt her i Lykkeboden, og har du ikke prøvd den så er det bare å hive seg på
Bruk gjerne det melet og de frøene du har tilgjengelig, men bruk størsteparten grovt/sammalt mel. Disse rundstykkene er skikkelig grove og mettende, og gir mye mer næring enn et par skiver kneipp
Velg fibra, fullkornsvarianten av hvetemel, fremfor det siktede, og bytt ut deler av hvetemelmengden i en oppskrift med for eksempel sammaltspelt og havregryn
Ekstra grove rundstykker som vi koste oss med til frokosten i dag. I denne oppskriften bruker jeg halvparten siktet hvetemel, men likevel er rundstykkene ekstra grove
Boller, Brunch, Comfortfood, Gjærbakst, Grove pizzasnurrer med ovnsbakt tomatsaus, Lunsj, Pizza. 4,5 dl siktet speltmel (evt hvete). 2 dl sammalt grov spelt (evt hvete). 1 dl fin sammalt emmer (evt bruk hvete eller spelt). Ha vann, gjær, salt, smør og egg i en eltebolle og tilsett det grove melet og 4 dl av det fine melet og elt i ca fem minutter. Grove pizzasnurrer med ovnsbakt tomatsaus 13 stk. 4,5 dl siktet speltmel
Denne gangen tok jeg utgangspunkt i denne pitaoppskriften og byttet ut en del av hvetemelet med sammaltspelt og sammalt hvete (fullkornshvetemel) som drar opp fullkornsnivået, metthetsfølelsen og andelen nyttige næringsstoffer