Bruk hurtigmikseren og bland oliven, persille og skylte kapers. Legg dem i en bolle sammen med olivenolje og sitronsaft, bland godt og smak til med salt og pepper
Saltlake er et fint hjelpemiddel for å unngå at vi mister mye kjøttsaft ved tining. Saltlake kan også brukes for å smaksette kjøtt, og det er hyppig brukt i sousvide matlaging
Saltet trekker ut vannet og lager en saltlake som gjør at kålen fermenteres og ikke råtnes. Har du for lite saltlake så kan du blande ekstra (1-1 1/2 ss havsalt per 5 dl vann)
Tarmene kommer vakumpakket i en pose med en slags saltlake. Siden min nye Kitchen Aid kom i hus har jeg oppdaget at man kan få mange ekstra deler til denne fantastiske kjøkkenmaskinen
Med 2 voksne og en fiskeglad 3-åring i hus trenger du 600 gram torskefilet delt i passe serveringsstykker, et par spiseskjeer olje og en liter saltlake. Legg fiskestykkene i 6% saltlake (60 gr salt pr liter) og la dem slappe av der i 15 minutter. 600 gram torskefilet delt i passe serveringsstykker, et par spiseskjeer olje og en liter saltlake
La brystene drive rundt i en saltlake i noen timer. Det er den tiden av året hvor kalkun skal serveres…denne store fuglen som veldig ofte ender sine dager som litt for tørr og litt for smakløs