Saltlake oppskrifter

Saltlake og frysing

Saltlake og frysing

Saltlake er et fint hjelpemiddel for å unngå at vi mister mye kjøttsaft ved tining. Saltlake kan også brukes for å smaksette kjøtt, og det er hyppig brukt i sousvide matlaging
SYLTEFLESK av tynnribbe

SYLTEFLESK av tynnribbe

Lag saltlake av. Legg så ribba/sylteflesket over i saltlaken. Dette sylteflesket er utrolig enkelt å lage,
Speket elghjerte

Speket elghjerte

skåret fri for hinner legges det i saltlake. Jeg har hatt hjertet i saltlake i mange uker før jeg har kommet på at jeg skal gå videre i oppskriften
Ribberull ala kjøkkenmagi

Ribberull ala kjøkkenmagi

Hjemme hos oss spises den også opp såpass raskt at jeg slipper å ha den i saltlake. For bedre holdbarhet ha ribba i saltlake
Syltet paprika og agurk

Syltet paprika og agurk

Saltlake. Saltlake. Legg agurkene i saltlake og la dem ligge 1 døgn. Syltet paprika. Ingredienser. ½ kg grønn paprika
Lammerull

Lammerull

Lagre den i svak saltlake – det gir fin saftighet og god saltsmak. Ingen jul uten lammerull. Den er egentlig ganske kjapp å lage
Sylt agurkene dine sjæl!

Sylt agurkene dine sjæl!

Først lar du agurkskivene trekke i en saltlake natten over. Hell saltlaken over agurkene og sett dem i kjøleskapet natten over
Egg- og rekesalat med karri og chili

Egg- og rekesalat med karri og chili

Spandér for guds skyld noen ekstra kroner på disse rekene så det faktisk smaker litt reker og ikke bare saltlake, fysj og føy
Hjemmelagde pølser med nordisk karakter

Hjemmelagde pølser med nordisk karakter

Tarmer kommer i saltlake og må skylles før bruk. Jeg har lenge tenkt på å lage egne pølser. Pølser er på god vei til å få sin renessanse
Gjæret Surkål

Gjæret Surkål

Saltet trekker ut vannet og lager en saltlake som gjør at kålen fermenteres og ikke råtnes. Har du for lite saltlake så kan du blande ekstra (1-1 1/2 ss havsalt per 5 dl vann)
Hjemmelagde Pølser

Hjemmelagde Pølser

Tarmene kommer vakumpakket i en pose med en slags saltlake. Siden min nye Kitchen Aid kom i hus har jeg oppdaget at man kan få mange ekstra deler til denne fantastiske kjøkkenmaskinen
Fermentert rødløk

Fermentert rødløk

Hell saltlake over løkene og pass på at. Ordet «syltet» ofte forveksles med ordet «gjæret» men sylting handler om å bevare matvarer i et surt medium
Pannestektsousvidetorsk med ingefærgulrotpuré

Pannestektsousvidetorsk med ingefærgulrotpuré

Med 2 voksne og en fiskeglad 3-åring i hus trenger du 600 gram torskefilet delt i passe serveringsstykker, et par spiseskjeer olje og en liter saltlake. Legg fiskestykkene i 6% saltlake (60 gr salt pr liter) og la dem slappe av der i 15 minutter. 600 gram torskefilet delt i passe serveringsstykker, et par spiseskjeer olje og en liter saltlake
Kalkunbryst medley – til fest og hverdags:-)

Kalkunbryst medley – til fest og hverdags:-)

La brystene drive rundt i en saltlake i noen timer. Det er den tiden av året hvor kalkun skal serveres…denne store fuglen som veldig ofte ender sine dager som litt for tørr og litt for smakløs
Spaghetti med ansjos

Spaghetti med ansjos

Vask og rens ansjosen. Ta ut bena. Fresa finhakket hvitløk og tilsett ansjos. Stek på sterk varme i ca 1 minutt