Saltlake til røyking av kjøtt oppskrifter

Kokt  skinke  frå  eige  kjøkken

Kokt skinke frå eige kjøkken

Den blir lagt i saltlake, og deretter trekt på svak varme – før den får kjøle seg ned i krafta, slik at den held seg rimeleg saftig
Speking av hjortelår, fenalår og skinke

Speking av hjortelår, fenalår og skinke

Kast den brukte saltlaken, bland ny saltlake og legg låret tilbake. Opp av ein annan balje fisker ho opp eit lår som har lagt i saltlake eit par døgn
Saft suse for ein grilla kylling

Saft suse for ein grilla kylling

Ifølgje Heston gjer ei slik mild saltlake noko med proteina i kjøttettil kyllingen, slik at dei held meir på væska
Lettsalta  og  lettrøykt  svinekam

Lettsalta og lettrøykt svinekam

Det viste seg å vere ein temmeleg stor sprøytespiss som blir brukt til å injisere saltlake langt inne i kjøttet