Saltlake til røyking av fisk oppskrifter

Roeyking av fisk – litt juksing

Lag først saltlaken, tilpass mengden etter hvor mye fisk du skal røyke. Lag nok til at blandingen helt dekker fisken
Kaldrøykt kvitfisk på menyen

Kaldrøykt kvitfisk på menyen

I barndomen til far min, lenge før dei fekk fryseboks  heimen, var lettsalting – og eventuelt røykingav kvit fisk heil nødvendig for å sikre mat på bordet på dagar med dårleg ver, dårleg fangst eller andre orsakar til at fersk fisk ikkje var å få
Saft suse for ein grilla kylling

Saft suse for ein grilla kylling

Ulempa er at du må starte med å legge kyllingen i saltlake dagen før, men det kjem du ikkje til å angre på

Røykt torsk

Lag først saltlaken, tilpass mengden etter hvor mye fisk du skal røyke. Her blir røyken mer som en smakstilsetning, for fisken må kokes, eller rettere sagt trekkes, før servering
Lettsalta  og  lettrøykt  svinekam

Lettsalta og lettrøykt svinekam

Det viste seg å vere ein temmeleg stor sprøytespiss som blir brukt til å injisere saltlake langt inne i kjøttet

Røkt sik

Saltlaken kan med hell brukes flere ganger. Spenn ut buken med trepinner slik at røyken kommer godt til