Saltlake kan også brukes for å smaksette kjøtt, og det er hyppig brukt i sousvide matlaging. Saltlake er et fint hjelpemiddel for å unngå at vi mister mye kjøttsaft ved tining
Det er vanlig å legge rullen i saltlake, jeg gjør ikke det. Har du ikke laget lammerull tidligere synes du kanskje det høres og ser vanskelig ut, men det å lage lammerull er mye enklere enn du tror
– kylling (uten saltlake/marinade). Det er veldig kjekt å la barna smake på én og en smak, både for å venne de på hva hver enkelt råvare smaker – og fordi man da lett kan oppdage eventuelle reaksjoner
Silda renses og vaskes i kaldt vann og legges i saltlaken natten over. Når saltlaken er rent godt av silda legges den ned i tønne, butt eller spann, tett sammen med buken opp i flere lag
Bytt saltlaken annakvar dag, og lind rullen inn i eit kjøkkenhandkle før du legg den ned i laken. Når du skal oppbevare rullane gjennom jula så er faktisk den beste måten å legge dei i saltlake
Det er ingenting som kan erstatte kraft, glemt buljongternongene eller fond på flaske som er saltlake tilsatt hydrolyserte, obskure proteiner langt bortenfor naturlig tilberedt kraft
Den inneholder også mye annet godt. Løk og hvitløk skjæres i skiver, og drysses med salt og sukker. Bland grønnkål og løkblanding med parmesan, fordel det utover butterdeigen, hvis rødbetene er ferdig, så strø dem også utover paien
Til saltlaken. Råvarene og krydderet er klart til å viderebehandles. Så maler eller stamper du potetene og blander kjøttfarsen, potetene, potetmelet og krydderne med melken og buljongen litt av gangen
Etter dette kan du fryse de, eller oppevare de i saltlake. Etter å ha googlet mye fant jeg ut at det å lage sylte, ja det kan gjøres på uendelig mange måter
Saltlake. Nå begynner jula å nærme seg, og da må vi lage noe godt til koldtbordet. Salt lammelår er godt til pålegg, men kan også nytes med fløtestuet poteter, løksaus og grønnsaker
Farmor lagde ei sterk saltlake i eit kar som ho la den ferdigrulla lammerullen i. Av og til skulle ein ønske ein kunne sjå inn historia si glaskule, og avsløre kven som i ein lys augneblink fann ut av det lite kjøttfylte stykket mellom ribbene og halsen på sauen og lammet kunne fyllast med litt meir kjøtt, krydder og andre godsaker, og rullast i hop – for deretter å kokast og leggast i press