Saltlake og frysing oppskrifter

Saltlake og frysing

Saltlake og frysing

Saltlake kan også brukes for å smaksette kjøtt, og det er hyppig brukt i sousvide matlaging. Saltlake er et fint hjelpemiddel for å unngå at vi mister mye kjøttsaft ved tining
SYLTEFLESK av tynnribbe

SYLTEFLESK av tynnribbe

Lag saltlake av. og smaker kjempegodt på brødskiva nå i disse juletider. Legg så ribba/sylteflesket over i saltlaken
Lammerull

Lammerull

Det er vanlig å legge rullen i saltlake, jeg gjør ikke det. Har du ikke laget lammerull tidligere synes du kanskje det høres og ser vanskelig ut, men det å lage lammerull er mye enklere enn du tror
Smaksprøver til baby

Smaksprøver til baby

– kylling (uten saltlake/marinade). Det er veldig kjekt å la barna smake på én og en smak, både for å venne de på hva hver enkelt råvare smaker – og fordi man da lett kan oppdage eventuelle reaksjoner
Spekesild med tilbehør  ✿⊱╮✿⊱╮

Spekesild med tilbehør ✿⊱╮✿⊱╮

Silda renses og vaskes i kaldt vann og legges i saltlaken natten over. Når saltlaken er rent godt av silda legges den ned i tønne, butt eller spann, tett sammen med buken opp i flere lag
Oppsummering 2012

Oppsummering 2012

Mest lest i november var faktisk om saltlakeogfrysing. Jeg og madammen fikk vår sønn i januar, vi fullførte også huset vårt og flyttet inn
Mormors rullepølse

Mormors rullepølse

Rullepølsen kan også fryses etter at den har ligget i saltlake, så den kan lages tidligere hvis det er best

Julepølse 2014

Til saltlaken. Råvarene må være helt kalde når du jobber med dem, for at de skal få en homogenog fast konsistens når ferdig

Julepålegg: Fårerull på den klassiske måten

Bytt saltlaken annakvar dag, og lind rullen inn i eit kjøkkenhandkle før du legg den ned i laken. Når du skal oppbevare rullane gjennom jula så er faktisk den beste måten å legge dei i saltlake
BRUN KYLLINGKRAFT

BRUN KYLLINGKRAFT

Det er ingenting som kan erstatte kraft, glemt buljongternongene eller fond på flaske som er saltlake tilsatt hydrolyserte, obskure proteiner langt bortenfor naturlig tilberedt kraft

GRØNNKÅL ER LITT VANSKELIG

Den inneholder også mye annet godt. Løk og hvitløk skjæres i skiver, og drysses med salt og sukker. Bland grønnkål og løkblanding med parmesan, fordel det utover butterdeigen, hvis rødbetene er ferdig, så strø dem også utover paien
Oppskrift på lammerull til jul

Oppskrift på lammerull til jul

- bland salt, sukker, krydder og gelatinpulver. - sy sammen de to slagsidene som en firkant ( brus hyssing og en sterk nål)
Julepølser

Julepølser

Til saltlaken. Råvarene og krydderet er klart til å viderebehandles. Så maler eller stamper du potetene og blander kjøttfarsen, potetene, potetmelet og krydderne med melken og buljongen litt av gangen
Julesylte av tynnribbe

Julesylte av tynnribbe

Etter dette kan du fryse de, eller oppevare de i saltlake. Etter å ha googlet mye fant jeg ut at det å lage sylte, ja det kan gjøres på uendelig mange måter
Speking av hjortelår, fenalår og skinke

Speking av hjortelår, fenalår og skinke

Kast den brukte saltlaken, bland ny saltlakeog legg låret tilbake. Opp av ein annan balje fisker ho opp eit lår som har lagt i saltlake eit par døgn
Salt lammelår

Salt lammelår

Saltlake. Nå begynner jula å nærme seg, og da må vi lage noe godt til koldtbordet. Salt lammelår er godt til pålegg, men kan også nytes med fløtestuet poteter, løksaus og grønnsaker
Rock og rull – snart er det jul!

Rock og rull – snart er det jul!

Farmor lagde ei sterk saltlake i eit kar som ho la den ferdigrulla lammerullen i. Av og til skulle ein ønske ein kunne sjå inn historia si glaskule, og avsløre kven som i ein lys augneblink fann ut av det lite kjøttfylte stykket mellom ribbene og halsen på sauen og lammet kunne fyllast med litt meir kjøtt, krydder og andre godsaker, og rullast i hop – for deretter å kokast og leggast i press