Saltlake lammelår oppskrifter

En liten nyttårs meny.

En liten nyttårs meny.

Saltlake. Påskens late lammelår. Men fisken blir ekstra saftig og fin hvis den får ligge en stund i saltlake før tilberedning
Salt lammelår

Salt lammelår

Saltlake. Salt lammelår er godt til pålegg, men kan også nytes med fløtestuet poteter, løksaus og grønnsaker
Speking av hjortelår, fenalår og skinke

Speking av hjortelår, fenalår og skinke

Opp av ein annan balje fisker ho opp eit lår som har lagt i saltlake eit par døgn. I prinsippet er det akkurat same prosessen som forvandlar eit hjortelår, eit lammelår eller ei skinke til prima spekemat
Julematkurs med sylte og lammerull

Julematkurs med sylte og lammerull

Før helga tok til kjøpte jeg inn en mengde med råvarer til helga, der var kalvelever, tarmer, spekk, kyllinglever, syltet grønn pepper, calvados, medisterfarse, grisehoder, ribber, lammeskinn og lammelår

Lettsaltet ovnsbakt lammelår

Bland saltlaken, rør til salt og sukker er oppløst. Legg lammelåret i en rommelig, solid plastpose eller i doble plastposer