På langveggen mot sør har eg framleis den gamle ventilopninga (sjølvsagt med fluenetting inni), slik at rommet også blir påverka av klimaet på Austlandet om hausten og vinteren – som normalt er bra til speking/tørking
modning, lagring, tørking, salting, røyking, varmebehandling, fermentering. Jo, kort sagt, knallgod mat har synergisk umami, de smaker best og får bokstavelig talt tennene til å løpe i vann
Kjøtt kan tørkes ved først salting og deretter tørking på en luftig og tørr sted. Tørkingav fisk og kjøttTørkingav fisk har lange tradisjoner i Norge og gjøres på to forskjellige måter
Men grovsaltinga skjedde først etter at rullen var krydra, rulla og sydd. Etter tørkinga blir rullen vatna ut eit par, tre timer, før den blir kokt ein og ein halv time og til slutt lagt i press på ein kald stad
Ein kilo tørka klippfisk tilsvarar nesten tre kilo fersk fisk, og inneheld veldig mykje protein, sjølv om den har vore gjennom ein enorm «slankeprosess» under tørkinga
Ikke bare er kjøttet særdeles fett, salt og kraftig i seg selv som følge av lang tørking og salting, men det serveres også med kålrotmos, som gjerne har en fet og sødmefull smak
Skroll gjerne ned til oppskrift på tørrsaltingavkjøtt og pølsemaking. - Legg snabbene til salting et døgn- Skyll av saltet og heng pølsene til tørk noen timer- Heng så pølsekveilen til speking på et kjølig og luftig sted ( ca
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Men du bør kaldrøyke kjøttet mellom salting og speking for å få den unike viltsmaken fram. Å speke hjarte frå vilt er ein fin veg inn i den forunderlege vera der kjøtt blir konservert ved hjelp av salt, røyk og tørking
· Det er fri glutamat i all proteinrik mat som er utsatt for en eller annen behandling, tørking, røyking, speking, modning, koking, mørning, salting, langtidskoking, kaldheving osv
Røyking av matvarer, som regel i kombinasjon med salting, har fleire hundre år lange tradisjonar her til lands – truleg har røyking vore ein del av det norske kjøkkenet sidan steinalderen
This entry was posted in Røyking, Salting, speking og tørking, Svin by admin. Far min og eg har prøvd oss fram i baconproduksjonen, og funne ein slas balanse mellom salting og utvatning, men gode innspel frå lesarane av Far min sit kjøkken – mellom dei slaktar Kai Gundersen i Telemark
Heng det luftig til tørking. Pinnekjøtt kan kjøpes ferdig saltet og tørket over store deler av landet. Gni kjøttet, som skal være helt og med bena i, godt inn med salt