Salting tørking av kjøtt oppskrifter

Tørking av steinsopp -

Tørking av steinsopp -

Nedenfor kommer instruks til tørkingav steinsopp (gjelder også andre kjøttfulle sopper, f. For eksempel kjøtt, tomater og ost, til pasta osv

Norske mattradisjoner?

Salting, speking og tørking var de vanligste konserveringsmetodene. Delene ble så hengt opp på et luftig sted for tørking
7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

Behandlingen kan være modning, mørning, salting, tørking, røyking, fermentering (gjæring), ulike kokemetoder eller steking

Spekerom og andre lure stader å tørke spekematen

På langveggen mot sør har eg framleis den gamle ventilopninga (sjølvsagt med fluenetting inni), slik at rommet også blir påverka av klimaet på Austlandet om hausten og vinteren – som normalt er bra til speking/tørking
Synergisk umami - den aller beste smaken

Synergisk umami - den aller beste smaken

modning, lagring, tørking, salting, røyking, varmebehandling, fermentering. Jo, kort sagt, knallgod mat har synergisk umami, de smaker best og får bokstavelig talt tennene til å løpe i vann
Salting, toerking etc av fisk og kjoett

Salting, toerking etc av fisk og kjoett

Kjøtt kan tørkes ved først salting og deretter tørking på en luftig og tørr sted. Tørkingav fisk og kjøttTørkingav fisk har lange tradisjoner i Norge og gjøres på to forskjellige måter
Speking av hjortelår, fenalår og skinke

Speking av hjortelår, fenalår og skinke

På hennar del av Vestlandet er det lakesalting som gjeld. Derfor er lakesalting over mange dagar ein fin metode, konstaterer spekeprodusenten
Rock og rull – snart er det jul!

Rock og rull – snart er det jul!

Men grovsaltinga skjedde først etter at rullen var krydra, rulla og sydd. Etter tørkinga blir rullen vatna ut eit par, tre timer, før den blir kokt ein og ein halv time og til slutt lagt i press på ein kald stad
Bacalao (nesten) frå Biscayabukta

Bacalao (nesten) frå Biscayabukta

Ein kilo tørka klippfisk tilsvarar nesten tre kilo fersk fisk, og inneheld veldig mykje protein, sjølv om den har vore gjennom ein enorm «slankeprosess» under tørkinga

Å, vin med din glede:

Ikke bare er kjøttet særdeles fett, salt og kraftig i seg selv som følge av lang tørking og salting, men det serveres også med kålrotmos, som gjerne har en fet og sødmefull smak

Et blodig drap i Oktober ( ADVARER OM STERKE BILDER)

Skroll gjerne ned til oppskrift på tørrsaltingavkjøtt og pølsemaking. - Legg snabbene til salting et døgn- Skyll av saltet og heng pølsene til tørk noen timer- Heng så pølsekveilen til speking på et kjølig og luftig sted ( ca
Speking  av  hjerte  frå  elg,  hjort,  rein  eller  rådyr

Speking av hjerte frå elg, hjort, rein eller rådyr

Men du bør kaldrøyke kjøttet mellom salting og speking for å få den unike viltsmaken fram. Å speke hjarte frå vilt er ein fin veg inn i den forunderlege vera der kjøtt blir konservert ved hjelp av salt, røyk og tørking
Umami til folket!

Umami til folket!

· Det er fri glutamat i all proteinrik mat som er utsatt for en eller annen behandling, tørking, røyking, speking, modning, koking, mørning, salting, langtidskoking, kaldheving osv
7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

Behandlingen kan være modning, mørning, salting, tørking, røyking, fermentering (gjæring), ulike kokemetoder eller steking

Røyklaks frå eige røykeri

Røyking av matvarer, som regel i kombinasjon med salting, har fleire hundre år lange tradisjonar her til lands – truleg har røyking vore ein del av det norske kjøkkenet sidan steinalderen

Berekraftig bacon på heimebane

This entry was posted in Røyking, Salting, speking og tørking, Svin by admin. Far min og eg har prøvd oss fram i baconproduksjonen, og funne ein slas balanse mellom salting og utvatning, men gode innspel frå lesarane av Far min sit kjøkken – mellom dei slaktar Kai Gundersen i Telemark

Pinnekjøtt (Møre og Romsdal)

Heng det luftig til tørking. Pinnekjøtt kan kjøpes ferdig saltet og tørket over store deler av landet. Gni kjøttet, som skal være helt og med bena i, godt inn med salt