Varm potetsalat med egg, kapers og rødløkHvis du vil lage en sprekere variant av potetsalat som passer til spekemat, kraftige pølser og sild, kan du prøve denne
Slik lager du sild til jul. Hvor ble oksesteken av. Steken man brukte når det skulle være fint den gang for lenge siden før verden hadde gått av hengslene
Ta filetene og løkringene ut av syltelaken, anrett silden med skiver av nykokt potet, egg, avrugakaviar, løyrom, rømme, dill, temperert smør i små terninger og flatbrød
Kok opp laken, og avkjøl den helt. Smak på sildefiletene og legg dem i vann dersom de er for salte. Skjær sildefiletene i biter, og rødløk, løk, purre og sitron i tynne skiver
dill, syltede grønnsaker, rødbetsalat, rugbrød og alle typer marinert sild. Akevitt er en omskriving av det latinske begrepet ”aqua vitae”, som betyr livets vann
Ta silda ut av laken og la laken renne godt av. Hell av vannet og legg kålen til side. Det er fullt mulig å lage spekesild selv, hvis du har tilgang på fersk sild