Salting av sild oppskrifter

Lynsyltet sild med rødløk

Lynsyltet sild med rødløk

Skjær skinnet avsildefiletene og ta ut eventuelle bein. Rødløk og fennikel hakkes fint (ta vare på toppen av fennikelen)
Saltstekte sild

Saltstekte sild

Gni skallet av rødbetene eller skjær det av med en urtekniv og legg dem i en skål. Sildefiletene vannes ut natten over
Sild i avispapir

Sild i avispapir

Pakk potetene hver for seg i matpapir og ett ark avispapir. Salte og pepre silden. Pakk den i matpapir og ett ark avispapir
Syttende mai - frokost

Syttende mai - frokost

  Varm potetsalat med egg, kapers og rødløkHvis du vil lage en sprekere variant av potetsalat som passer til spekemat, kraftige pølser og sild, kan du prøve denne
Hvor ble oksesteken av?

Hvor ble oksesteken av?

Slik lager du sild til jul. Hvor ble oksesteken av. Steken man brukte når det skulle være fint den gang for lenge siden før verden hadde gått av hengslene
Sildesalat med rødbeter

Sildesalat med rødbeter

Sildesalat er ein sildebordklassikar som du enten elskar eller avskyr. Den kan også lagast i vegetarisk versjon, altså utan sild
Sursild

Sursild

Kok opp vann og sukker, og avkjøl. Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer om de er for salte
På tide med julesilden.

På tide med julesilden.

Og det beste av det hele, vår tradisjon med forskjellige typer sild, er at de er utrolig enkle å lage
Sildesalat

Sildesalat

Ta filetene og løkringene ut av syltelaken, anrett silden med skiver av nykokt potet, egg, avrugakaviar, løyrom, rømme, dill, temperert smør i små terninger og flatbrød
Glassmestersild

Glassmestersild

Glassmestersild er en klassiker av ukjent opprinnelse som mange lager til jul. En lake av vann, eddik og honning kokes opp og avkjøles
Urtesild på rugbrød

Urtesild på rugbrød

Kok opp laken, og avkjøl den helt. Smak på sildefiletene og legg dem i vann dersom de er for salte. Skjær sildefiletene i biter, og rødløk, løk, purre og sitron i tynne skiver
Mangosild med meining

Mangosild med meining

Rødåten gjer at fisken blir full av enzym, som sikrar ein rask mørningsprosess – som seinare blir stansa ved at silda blir fryst ned

Norske mattradisjoner?

Salting, speking og tørking var de vanligste konserveringsmetodene. Torsken og havets sølv -silda – var ikke bare mat for folket
Spekesild med tilbehør  ✿⊱╮✿⊱╮

Spekesild med tilbehør ✿⊱╮✿⊱╮

Ta silda ut av laken og la laken renne godt av. Hell av vannet og legg kålen til side. Det er fullt mulig å lage spekesild selv, hvis du har tilgang på fersk sild

HISTORIE I HVER BIT

Sild som vi har slik rikdom av, er meget nærende og burde anvendes mer enn tilfellet er nå. Av Elizabeth S