Salting av pinnekjøtt oppskrifter

Pinnekjøtt

Pinnekjøtt

Sil av grønnsakene og kok pinnekjøttet i grønnsaksbuljongen i en time eller til kjøttet er mørt. Oppskriften er inspirert av Eyvind Hellstrøm
Pinnekjøtt (nesten) som på Sunnmøre

Pinnekjøtt (nesten) som på Sunnmøre

Men han er ikkje den einaste som droppar den obligatoriske dampinga, og heller trekker pinnekjøttet i vatn eller ein buljong av gode smakar
PINNEKJØTT I LEIRGRYTE OG KÅLROTSTAPPE

PINNEKJØTT I LEIRGRYTE OG KÅLROTSTAPPE

Kok til mørt, hell av vannet og damp dem litt. Å koke pinnekjøtt i leirgryte er utrolig smart. Mos med en potetstappeknuser, ikke bruk stavmixer, da blir stappen alt for "fin", den skal se hjemmelaget ut og være litt grovkornete
Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Nå er det nå slik at det ikke bare er vestlendingene som nyter den herlige og unike smaken av saltet pinnekjøtt i løpet av julen, da nordmenn flest har begynt å få øynene opp for denne maten i nyere tider
Pinnekjøtt

Pinnekjøtt

Spe inn noe av kokevannet fra grønnsakene. Legg pinnekjøttet i vann for rehydrere over natten før det skal spises
Pinnekjøtt (på min måte)

Pinnekjøtt (på min måte)

Skal du lage mat til mange er pinnekjøtt noe av det enkleste du kan tilberede og servere. Pass på at det ikke koker tørt i bunnen av kasserollen
PINNEKJØTT - BULJONGKOKT

PINNEKJØTT - BULJONGKOKT

Jeg blir symfonisk av glede når jeg tenker på første gang jeg smakte. buljongkokt pinnekjøtt. det er ikke trevlete, og uten overraskende munnfuller av salte
Pinnekjøtt i kombidampen

Pinnekjøtt i kombidampen

Du kan godt benytte kombidampen til steaming avpinnekjøtt. Vann ut kjøttet i alle fall dobbelt så lenge som det står på pakken

Pinnekjøtt som testes

Pinnekjøttet, av ikke for magert lammekjøtt, vannet ut over natten, koker eller damper vi i fiskekjelen med et par nyspikkede bjørkepinner uten bark
Lapskaus med røykt pinnekjøtt og pølser

Lapskaus med røykt pinnekjøtt og pølser

Men det har rett og slett ikke blitt til at jeg har tatt det opp av fryseren. Jeg fant jeg fant, nei egentlig viste jeg om at det lå ferdig kokt pinnekjøtt i fryseren
Torsk & pinnekjøtt !

Torsk & pinnekjøtt !

Jeg brukte torskeloins, loins er selve indrefileten av torskefilet. Bruk restene etter pinnekjøttmiddagen i denne nydelige retten
Slik lykkes du med pinnekjøtt

Slik lykkes du med pinnekjøtt

Å tilberede pinnekjøtt er ingen matematisk oppgave, men heller en matfaglig oppgave med flere mulige svar
6 måter å lage pinnekjøtt på

6 måter å lage pinnekjøtt på

Det tradisjonelle tilbehøret er poteter, kålerabistappe (lenke), pinnefett og pølse, men etter hvert som pinnekjøttet brer om seg i landet, utvides også spekteret av tilbehør
Sunn pølsegrateng

Sunn pølsegrateng

Vi er forsiktige med saltet på grunn av ungene, så jeg brukte ¼ ts salt og ¼ ts pepper. Du kan vaiere denne retten med andre typer kjøtt (for eksempel renskåret svinekjøtt, kylling eller pinnekjøtt) og grønnsaker og sterkere krydder
Saltlake og frysing

Saltlake og frysing

 Ved røffere og større kjøttstykker trenger de lenger saltingstid for at saltet skal trenge inn i hele kjøttet