Det tradisjonelle tilbehøret er poteter, kålerabistappe (lenke), pinnefett og pølse, men etter hvert som pinnekjøttet brer om seg i landet, utvides også spekteret avtilbehør
Til min mors utsatte bursdag, det er ikke noe greit å ha uteselskap i desember, bestemte lillebroen min ( den mellomste av dem ) og jeg oss for å grille et helt lam, oppskrift på dette kan du finne her, samt å lage pølser
Salting, speking og tørking var de vanligste konserveringsmetodene. Nordland er storprodusent avlammekjøtt, noe som har ført til stor kreativitet hva retter avlam angår
det skal være avlam*, det skal være røkt* og det skal være mye kjøtt. Til de av dere som har et nærmest religiøst forhold tilpinnekjøttet, jeg kommer til å banne i kirka deres opptil flere ganger(banneadvarsler merkes med (*))
På bildet her ser vi Kjøtrull, saltsvineribbe, pinnekjøttavlam, grovpølse ( hempølse som vi sier her )potet, kålrot ,gulrot og byggrynssuppe som også brukes som saus
Skroll gjerne ned til oppskrift på tørrsaltingav kjøtt og pølsemaking. Tørrsaltingav kjøtt. Det gikk så raskt og smertefritt som mulig, og ingen avlammene led
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse