Salting av lam til pinnekjøtt oppskrifter

PINNEKJØTT - BULJONGKOKT

PINNEKJØTT - BULJONGKOKT

på toppen av det hele, slipper du å ta til deg den kjipe, salte gråhvite søen som ofte følger de tradisjonelle
6 måter å lage pinnekjøtt på

6 måter å lage pinnekjøtt på

Det tradisjonelle tilbehøret er poteter, kålerabistappe (lenke), pinnefett og pølse, men etter hvert som pinnekjøttet brer om seg i landet, utvides også spekteret avtilbehør
Saltlake og frysing

Saltlake og frysing

 Ved røffere og større kjøttstykker trenger de lenger saltingstid for at saltet skal trenge inn i hele kjøttet
Et sommer maraton

Et sommer maraton

  Til min mors utsatte bursdag, det er ikke noe greit å ha uteselskap i desember, bestemte  lillebroen min ( den mellomste av dem ) og jeg oss for å grille et helt lam, oppskrift på dette kan du finne her, samt å lage pølser

Norske mattradisjoner?

Salting, speking og tørking var de vanligste konserveringsmetodene. Nordland er storprodusent avlammekjøtt, noe som har ført til stor kreativitet hva retter avlam angår
Pinnekjøtt med kålrotstappe

Pinnekjøtt med kålrotstappe

Det blir ikke jul før hele huset dufter avlammesidene som damper på kjøkkenet og venter på å bli spist, som årets beste måltid

Pinnekjøtt med tilbehør

det skal være avlam*, det skal være røkt* og det skal være mye kjøtt. Til de av dere som har et nærmest religiøst forhold tilpinnekjøttet, jeg kommer til å banne i kirka deres opptil flere ganger(banneadvarsler merkes med (*))
KOKT NI'I ( EN LOKAL RETT )

KOKT NI'I ( EN LOKAL RETT )

På bildet her ser vi Kjøtrull, saltsvineribbe, pinnekjøttavlam, grovpølse ( hempølse som vi sier her )potet, kålrot ,gulrot og byggrynssuppe som også brukes som saus

Et blodig drap i Oktober ( ADVARER OM STERKE BILDER)

Skroll gjerne ned til oppskrift på tørrsaltingav kjøtt og pølsemaking. Tørrsaltingav kjøtt. Det gikk så raskt og smertefritt som mulig, og ingen avlammene led