Kjøttretter. Men jeg fikk ikke tak i salt fårekjøtt, og da var ikke alternativene mange, og jeg måtte forsøke noe jeg ikke kan huske at jeg har gjort før, nemlig salte kjøtt
Det salte lammekjøttet har fått koke en stund, flesket er lagt i, og løken med istukne nellikspiker gir, sammen med laurbærbladene en deilig smak til retten
Da en liten hentevisitt hos Rigmor og Helge (solbriller) ble til timesvis med middag og kaffeslabberas, fikk jeg prøve en av Helges barndomsklassikere til middag
Vi er forsiktige med saltet på grunn av ungene, så jeg brukte ¼ ts salt og ¼ ts pepper. Du kan vaiere denne retten med andre typer kjøtt (for eksempel renskåret svinekjøtt, kylling eller pinnekjøtt) og grønnsaker og sterkere krydder
Ta kjøttet ut av kjøleskapet en liten time før det skal stekes og pepre det godt. Lørdagsmiddagen sist helg var ytrefilet av hjort med rødvinssaus, søtpotetpuré, sauterte rosenkål og stekt kantarell