Tusenkroner-spørsmålet er sjølvsagt kvifor lammekjøttdeig inntil no har vore nesten umulig å oppdrive, anna enn hos dedikerte slaktarar – og dei er det dessverre ikkje for mange av
Jeg bruker gode smakstilsetninger i sausen min, så merkes ikke fraværetav smør og fløte. En skvett balsamico eller balsamicosirup og rosmarin, om det er saus til storfekjøtt eller lam
Da er hele verden så stinn av forventninger at jeg får helt angst av å innfri en brøkdel av dem. Mulig det gjorde at saftene ikke dryppet for mye ned, men ble beholdt inne i kjøttet
Ta kjøttskivene forsiktig opp av sausen og legg dem på tallerkener, fordel saus og grønnsaker over. Det er best at du bruker en stor tung kasserolle som har et tettsittende lokk, og som er så stor at du får lagt alle kjøttskivene side om side i ett lag uten at de overlapper
Til min mors utsatte bursdag, det er ikke noe greit å ha uteselskap i desember, bestemte lillebroen min ( den mellomste av dem ) og jeg oss for å grille et helt lam, oppskrift på dette kan du finne her, samt å lage pølser
Blanding av hvitløkspulver, salt, pepper og kumminpulver som en dry rub til kjøttet. Ikke den salte litt dølle saken som dukker opp ved jevne mellomrom her i huset, men heller noe som gir deg et smekk av litt av hvert
De er som regel mye sunnere å innta når de har levd et godt liv på en naturlig måte og fått det de trenger av næring og mosjon, det gjelder både kjøtt og kraft kokt på beina
Den kraftige smaken eigner seg veldig godt til salting, røyking og speking. Ute ved kysten i Essaouira, den kvitmala, eldgamle handelsbyen som inspirerte Torbjørn Egner til å skrive om Kardemommeby, fekk vi servert søtlege smakseksplosjonar avfårekjøtt med couscous til
Salting, speking og tørking var de vanligste konserveringsmetodene. Skreien er og blir det viktigste her oppe – sier de fleste nordlendinger, for i neste åndedrag å skryte av Norges beste lammekjøtt – nemlig Lofotlammet, og det sier ikke rent lite i et land som har noe av verdens beste lammekjøtt