Salting av kjøtt lam oppskrifter

Årets lam 2. Lammeskanker

Årets lam 2. Lammeskanker

Lammeskanker eller knoker, kjært barn har mange navn. Litt andre råvarer i denne, men ikke mindre smakfullt av den grunn
RULLEKEBAB MED LAM

RULLEKEBAB MED LAM

om man ikke kjøper lammeskav så pass på at lammekjøttet kuttes i tynne biter og jevnt før den legges i form
Saltlake og frysing

Saltlake og frysing

 Ved røffere og større kjøttstykker trenger de lenger saltingstid for at saltet skal trenge inn i hele kjøttet
Hjemmelagde pølser med nordisk karakter

Hjemmelagde pølser med nordisk karakter

Du må bruke en god del kravt for at kjøttet skal presses ut i tarmen. Du kan i prinsippet krydre farsen med alt du måtte like av krydderblandinger
Raspeball/klubb/komler

Raspeball/klubb/komler

Til raspeballer har jeg saltkjøtt, aller helst avlam, men en kan bruke salte svineknoker også, som er mye billigere enn lammekjøtt
Lammekjøttbollar frå ein bakgård i Marrakech

Lammekjøttbollar frå ein bakgård i Marrakech

Tusenkroner-spørsmålet er sjølvsagt kvifor lammekjøttdeig inntil no har vore nesten umulig å oppdrive, anna enn hos dedikerte slaktarar – og dei er det dessverre ikkje for mange av
Helstekt lammelår

Helstekt lammelår

Da er hele verden så stinn av forventninger at jeg får helt angst av å innfri en brøkdel av dem. Mulig det gjorde at saftene ikke dryppet for mye ned, men ble beholdt inne i kjøttet
Ossobuco – skiver av kalv i tomat og grønnsaker

Ossobuco – skiver av kalv i tomat og grønnsaker

Ta kjøttskivene forsiktig opp av sausen og legg dem på tallerkener, fordel saus og grønnsaker over. Det er best at du bruker en stor tung kasserolle som har et tettsittende lokk, og som er så stor at du får lagt alle kjøttskivene side om side i ett lag uten at de overlapper
Et sommer maraton

Et sommer maraton

  Til min mors utsatte bursdag, det er ikke noe greit å ha uteselskap i desember, bestemte  lillebroen min ( den mellomste av dem ) og jeg oss for å grille et helt lam, oppskrift på dette kan du finne her, samt å lage pølser
Soft Taco med hjemmelaget salsa, guacamole og coleslaw

Soft Taco med hjemmelaget salsa, guacamole og coleslaw

Blanding av hvitløkspulver, salt, pepper og kumminpulver som en dry rub til kjøttet. Ikke den salte litt dølle saken som dukker opp ved jevne mellomrom her i huset, men heller noe som gir deg et smekk av litt av hvert
Langtidskoking av kraft

Langtidskoking av kraft

De er som regel mye sunnere å innta når de har levd et godt liv på en naturlig måte og fått det de trenger av næring og mosjon, det gjelder både kjøtt og kraft kokt på beina
Lammegryte av villsau fra Herøya.

Lammegryte av villsau fra Herøya.

Kjøttav villsau er nydelig med en karakteristisk smak som bærer preg av beiting på kystlynghei, tang, urter, einer, og gress året rundt
Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Den kraftige smaken eigner seg veldig godt til salting, røyking og speking. Ute ved kysten i Essaouira, den kvitmala, eldgamle handelsbyen som inspirerte Torbjørn Egner til å skrive om Kardemommeby, fekk vi servert søtlege smakseksplosjonar avfårekjøtt med couscous til

Norske mattradisjoner?

Salting, speking og tørking var de vanligste konserveringsmetodene. Skreien er og blir det viktigste her oppe – sier de fleste nordlendinger, for i neste åndedrag å skryte av Norges beste lammekjøtt – nemlig Lofotlammet, og det sier ikke rent lite i et land som har noe av verdens beste lammekjøtt