Dryss på saltet til slutt. I dag skal eg snakke på Østlandssendingen (slå på radioen kl. 16. 30. ) om kva ein kan bruke dei rimelege svineribbene vi finn rundt om i butikkane til, og det å lage ein ribberull er både juletradisjon og god økonomi
Gordon Ramsay mener man skal salte til slutt. På oppfordring deler jeg min aller beste oppskrift på klassisk potetsalat som passer til spekemat, grillmat og stekt kylling
Surkål, sylteagurk, syltede rødbeter, bulgarsk yoghurt, syltede vinblader, rakfisk, gammelsaltet sei, svensk surstrømning, koreansk kimchi, umeboshiplommer, miso, fermentert papaya, fermentert ananas og indiske chutneys er alle eksempler på fermentert mat fra hele verden
Saltet skinke må vannes ut, det er viktig når den skal bakes i stekeovnen. Eller hvorfor ikke en ekte svensk juleskinke som de gjør det på Forsmark Herrgård, etter en oppskrift jeg fant i et noe tilårskommet nummer av det svenske matbladet Gourmet
Salat med couscous og fetaost. 03. 05. 2016 kl. 09. 32 i. mat. 2 kommentarer. Hei. Dagens mat-tips er salat med couscous og fetaost som passer bra både til lunsj, middag og kveldsmat
Salte og krydre etter steking. Dårlig råd i studentiden resulterte i altfor mange fiskepinnemiddager på 90-tallet og aversjon mot lignende måltider i mange år
Det salte lammekjøttet har fått koke en stund, flesket er lagt i, og løken med istukne nellikspiker gir, sammen med laurbærbladene en deilig smak til retten
Alpekost er på sitt enkleste og beste et fat med tørket og saltet kjøtt, salami, oster og brød. Alt av tørket og saltet kjøtt (cured meat) kalles charcuterie, og serveres som aperitif/forrett