Hjertesalat og sjalottløk vendes med dressing og serves med grillet sjøkreps og sprø poteter. Sjøkrepsene deles på langs med en stor kjøkkenkniv, og endetarmen fjernes
4 hele makrell á ca 300 gr stk1 tomat2 løk1 stor fennikel1 sitronRømmeGressløkNypoteter. Rens og skyll makrellen og gni den inn med litt salt og pepperFinstrimle løk og fennikel og fyll buken med dette sammen med noen sitronskiverKok potetene med skallet påStek eller grill fisken i 5-6 minutter på hver sideHakk resten av løken og fennikel og surr dette i en panne på middels varme i 4-5 minuttterTilsett hakket tomat og og bland sammenBalnd rømme med hakket gressløk on noen dråper sitronServér fisken med fennikel, løk og tomatblandingen samt rømme med gressløk og nypoeteter
Som tilbehør til lammespydene kan du ha for eksempel asparges med spekeskinke, aubergine med hvitløk og tomat, saltbaktepoteter, sopp med tomat og hvitløk, fiken og Prosciuttosalat eller annet tilbehør som du finner i kjøleskapet
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
grillet chorizio, kyllingvinger med brandyglace, ratatouille, patatas bravas (friterte båtpoteter med bravassaus og alioli), San Sebastian poteter (saltbaktesmåpoteter med chiliolje)
Grillet svinefilet, tomatsalat og saltbaktepoteter (Matmagasinet Appetitt). Smaksuttrykket på vellaget og god pinot noir i New Zealand er så klokkerent og lekkert, og selv om det fortsatt uten tvil er Burgund som får hjertet til å dunke ekstra hardt er det sannelig flere og flere som får til å lage godsaker ut av den delikate drua