Spekerevolusjon i aldringspose Når du forseglar vakuumpose, bør du legge ved saltet som ikkje fester seg til kjøttet. Det vil lake seg Far min sitt kjøkken
Kokt skinke frå eige kjøkken Den blir lagt i saltlake, og deretter trekt på svak varme – før den får kjøle seg ned i krafta, slik at den held seg rimeleg saftig Far min sitt kjøkken
Kaldrøykt eller varmrøykt makrell? Ja, takk! Heil makrell skal saltast og leggast lagvis i «et rent trekjørel eller en stenkrukke», dekkes med saltlake og settast kaldt i kjellaren Far min sitt kjøkken
Salting, toerking etc av fisk og kjoettLakesaltingBrukes ofte til kjøtt som skal kokes. Kjøttet renses og vaskes godt før det legges i lake. Tørrsalting og lakesaltingVestlandet fiske i Kvinnherad
Elgpølse Dette bør gjøres av en kyndig person for å sikre riktig temperatur under røykingen. For å sikre dette, kan kjøtt og spekk kvernes den ene dagen og settes kaldt til dagen etter, for så å blandes ferdig Varden.no
Saft suse for ein grilla kylling Ifølgje Heston gjer ei slik mild saltlake noko med proteina i kjøttet til kyllingen, slik at dei held meir på væska Far min sitt kjøkken
Lettsalta og lettrøykt svinekam Det viste seg å vere ein temmeleg stor sprøytespiss som blir brukt til å injisere saltlake langt inne i kjøttetFar min sitt kjøkken