Salt lake røyking kjøtt oppskrifter

Spekerevolusjon  i  aldringspose

Spekerevolusjon i aldringspose

Når du forseglar vakuumpose, bør du legge ved saltet som ikkje fester seg til kjøttet. Det vil lake seg
Kokt  skinke  frå  eige  kjøkken

Kokt skinke frå eige kjøkken

Den blir lagt i saltlake, og deretter trekt på svak varme – før den får kjøle seg ned i krafta, slik at den held seg rimeleg saftig
Salting, toerking etc av fisk og kjoett

Salting, toerking etc av fisk og kjoett

LakesaltingBrukes ofte til kjøtt som skal kokes. Kjøttet renses og vaskes godt før det legges i lake. Tørrsalting og lakesalting

Elgpølse

Dette bør gjøres av en kyndig person for å sikre riktig temperatur under røykingen. For å sikre dette, kan kjøtt og spekk kvernes den ene dagen og settes kaldt til dagen etter, for så å blandes ferdig
Saft suse for ein grilla kylling

Saft suse for ein grilla kylling

Ifølgje Heston gjer ei slik mild saltlake noko med proteina i kjøttet til kyllingen, slik at dei held meir på væska
Lettsalta  og  lettrøykt  svinekam

Lettsalta og lettrøykt svinekam

Det viste seg å vere ein temmeleg stor sprøytespiss som blir brukt til å injisere saltlake langt inne i kjøttet