Salt kjøtt og stappe oppskrifter

Gjæret Surkål

Gjæret Surkål

Du kan godt bruke et par spiseskje med myse eller kjøpe ferdiglagde startkulturer for å få gjæringen i gang, men jeg liker best å bruke bare havsalt og la naturen gjøre sin magi
Potet- og blomkålmos

Potet- og blomkålmos

salt og pepper. Mosen passer godt som tilbehør til kjøtt og fisk. Bruk en stavmikser eller en stapper til å lage en god stappe
Fiskemiddag?

Fiskemiddag?

Litt salt og pepper. Litt salt. Det kan være enkelt å velge kjøtt, egg eller kyllingfilet til middag, og plutselig har uka gått uten en eneste fiskerett på tallerkenen
Sellerirotstappe

Sellerirotstappe

Smak til med salt og pepper. - nykvernet salt & pepper.  Stappen smaker litt søtlig, og paser fint til litt kraftig type kjøtt som f
Hjemmelagde pølser

Hjemmelagde pølser

Bland salt, krydder og kjøtt først til konsistensen er blitt seig. Kraft, sammen med salt gir fin naturlig smak av kjøtt
Elg Bourguignon & panna cotta

Elg Bourguignon & panna cotta

Elg Bourguignon har vi laget før så forskjellen fra tidligere og idag er at vi bruker bacon idag og sist brukte vi salt sideflesk
Julepølse 2014

Julepølse 2014

Prikk pølsene med en nål og gni inn den tørre saltblandingen. Til saltlaken. Så maler eller stamper du potetene og blander kjøttfarsen, potetene, potetmelet og krydderne med melken og buljongen litt av gangen
Speketid

Speketid

Når det gjelder salting, bruker vi nitrittsalt og vanlig salt. Til salami og chorizo bruker man svinekjøtt
Laksefilet & Blomkålpuré

Laksefilet & Blomkålpuré

Skjær blomkålen i biter og ha de i kokende vann sammen med salt. salt. Blomkål har kanskje blitt noe glemt i skyggen av storebror brokkoli, men denne hvite kålblomsten passer utmerket til det meste av kjøtt og fisk
Et sommer maraton

Et sommer maraton

Tilsett saltet og la det stå kjølig over natta, dette vil trekke ut kjøttsaft som vil binde pølsene bedre sammen