Det saltelammekjøttet har fått koke en stund, flesket er lagt i, og løken med istukne nellikspiker gir, sammen med laurbærbladene en deilig smak til retten
Varm olivenolje i en kjele på middels varme, tilsett hakket løk, finhakket hvitløk og revet ingefær, krydre med salt og pepper og kok til løken er myk og litt gyllen
salt og pepper. I tillegg til denne grunnoppskriften, tar jeg det jeg har, for eksempel, erter, rosenkål i biter, finhakket grønnkål, kikerter eller brune bønner, aspargesbønner, mais
Ta ut knoken og rens den for kjøtt. Dette er en av favorittrettene nå som det er høst. Det som skjer er at grønnsaker og erter blir gode og myke, og at suppen nærmest blir en gryte
salt. Tilsett kjøttet og stek det på ganske sterk varme til det har fått litt farge. Her har jeg jukset litt og brukt svinekjøtt i stedet for oksekjøtt
salt og pepper. Og skal det være kjøtt, må det helst følge samme mal. Jeg var ikke så veldig glad i de tidligere, men etter at jeg flyttet til Tyrkia er det umulig ågå forbi haugen av erter i belgen hver eneste uke
Lag en relativt tynn potetmos av potetene, bruk litt av grønnsakkraften, smør og melk, smak til med salt og pepper, skal være litt smak da grønnsakene tar litt av smaken
Salt og pepper. Stek kjøtt i varm panne med smør. En enkel måteå lage god og smakfull gryterett på. Ha i paprikapulver, østerssaus, buljongvannet, Creme fraiche og frosne erter