Rasp ingefær, hvitløk og finhakket chili - bland det med teriyakisaus Pensle fisken i blandingen og stek den i panne til den er knapt gjennomstektPensle fisken en gang til med teriyakisausen og la fisken hvile i et par minutter før servering, helst med folie overDryss over hakket koriander og server med agurk- og mangosalat og gjerne en dæsj Crème Fraîche
Servers med en skål soya til å dyppe Salmalaksen i. Bland lime, fiskesaus og chili til dressingen. Salma loinen rulles i sesamfrø og kuttes i tynne skiver
Det er viktig med god kvalitet på laksen, så valget mitt stod mellom Frøya og Salma, så da holdbarhetsdatoen var lengre på Frøya sine fileter, falt valget på den denne gangen
Skjær så et snitt på langs av laksestykket slik at du kan brette stykket ut til å se ut som et stykke filet (på samme måte som om du skulle skjære en baguette – ikke helt igjennom)
Skjær så et snitt på langs av laksestykket slik at du kan brette stykket ut til å se ut som et stykke filet (på samme måte som om du skulle skjære en baguette – ikke helt igjennom)
Fersk laks av beste kvalitet ( gjerne Salmalaks). ¼ - ½ rød chili. ¼ - ½ rød chili. Ca 400 g laksefilet uten skinn og ben. 1 liten mango. Ca 400 g laksefilet uten skinn og ben. 1 liten mango
Vi satset på Salma som hovedingrediens til dagens måltid, og laget nigirisushi, maki og sashimi. Maki variantene vi laget var med kongekrabbe, mango og avokado, og laks, avokado og vårløk
Laksen ble toppet med mangopure og creme fraiche med chili, før jeg strødde over vårløken til slutt. Stavmikseren ble brukt til alle tre tilbehørene (ertepure, mango- og eplepure og creme fraiche med chili)