Salma laks lime oppskrifter

Limemarinert SALMA

med laksen. Skjær SALMA i små terninger og mariner med limesaft, olivenolje, salt og hakket vårløk. Legg litt marinert SALMA på nachos og topp med rømme og evt litt Chiliflakes 1 pose nachos chips. 200 g SALMA. 1 lime

Ovnsbakt laks

I stekeovnen ved ca 200 grade C i ca 8 minutter 600 g salma. 1 lime , saft og skall av. 1 hvitløksfedd. 2 ss olivenolje
Rå laks og smilende egg

Rå laks og smilende egg

saften av en halv lime.  Rå laks og smilende egg, spiste vi til lunch forrige søndag. limesaft, olje og ferske bringebær

Sursøt SALMA suppe med tamarind og ananas

Tilsett SALMAlaksen,. samtidig med laksen. Server bønnespirer, små biter av chili og lime ved. Del SALMAlaksen i mindre biter, 3x7 cm tykkelse. 600 g SALMAlaks. 2 lime

Sesam Salma

Servers med en skål soya til å dyppe Salmalaksen i. Bland lime, fiskesaus og chili til dressingen. Salma loinen rulles i sesamfrø og kuttes i tynne skiver

LAKSA

Har du sitrongress eller Kaffir lime blad tilgjengelig er dette også veldig godt i suppekraften. På jentehyttetur i helgen stod Laksa på menyen

Appelsin- og korianderbakt SALMA

Hell marinaden over laksen. Ha avokado, rømme, limesaft og salt i en kjøkkenmaskin og kjør alt sammen. Skjær SALMA i passe store biter, og ha de i en smurt ildfastform

Sashimi av Salma, med glassnudler

Skviser litt lime i soyasausen før jeg dypper fisken i, men kan gjerne skvise over laksen, bare pass på at du gjør det rett før du spiser ellers blir fisken "kokt"

Pastasalat med SALMA

Legg laksen. på tallerken og hell over blandingen av limesaft og olivenolje slik at SALMAen blir marinert
Laksesashimi med Mango

Laksesashimi med Mango

Skal man være sikker så kjøp laksefillet fra Salma, Frøya eller liknende. Bland finkuttet mango, sitron/lime, finrevet ingefær, olivenolje, koriander og salt
Asiatisk laksesymfoni

Asiatisk laksesymfoni

Server grønnsakene med laksen på toppen, litt mer limesaft om du vil og nyt umiddelbart. Krydre med salt og pepper og skis over lime
Sashimi med mangosalat og soyasaus

Sashimi med mangosalat og soyasaus

Det er viktig med god kvalitet på laksen, så valget mitt stod mellom Frøya og Salma, så da holdbarhetsdatoen var lengre på Frøya sine fileter, falt valget på den denne gangen
Lag din egen sushi bowl

Lag din egen sushi bowl

Fremgangsmåte Kok ris som anvist på pakken og skjær laks i tynne skiver, strø godt med sesamfrø over